Yasemin Boran: Gerilimi kullanmak






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Öğrendiğimiz önemli konulardan biri gerilim. Daima gerilimin zararlarından söz edilir ve gevşeme yöntemleri önerilir.

Gevşemiş ve rahat bir kişinin daha sağlıklı düşünebileceği, kararlarını uygulayabileceği ve daha ötesi bedensel sağlığının da güçlü olacağı söylenir. Tabii ki, tüm bu söylenenler doğru. Ancak, tam bir gevşeme hali içine girmiş birinin yeni bir girişimde bulunması da mümkün değil. Yeni bir girişimde bulunsa bile bunun zorlayıcı ve sert koşullar içermediğini görürsünüz.

Halbuki büyük başarılar, sert ve zorlayıcı koşulların üstesinden gelerek elde edilir. Bu zor şartları kabul gösterebilmek ve aşabilmek için gerilim enerjisine ihtiyaç vardır. Tıpkı ileri fırlayan okun gergin bir yayın ucunda olmaya ihtiyacı olduğu gibi.

Yüksek potansiyelli gerilimi kontrol altına almayı başaran ve kullanabilen kişiler, toplumun içindeki diğer kişilerin arasından sıyrılarak dikkat çekici başarılara imza atarlar.

Büyük başarılar, büyük risklerin içinde gizlidir. Ve riskleri kabul gösteren kişi, gerilimi de beraberinde almış demektir. Genellikle doğum haritasında gerilimli açılar altında doğan kişilerin zorlayıcı şartları daha kolay kabul gösterdiği ve zor koşullardan kendilerini çıkarmayı başardıkları görülür. Güçlü atılımlar yapabilecek enerji gerilim sonucu açığa çıkar.

Tabii ki, gerilimi kullanabilmek için çelik gibi sinirlere ihtiyaç vardır. Çünkü gerilimin baskısına dayanabilmek, herkesin sahip olduğu bir potansiyel değil. Fakat, kendinizi güçlendirmek sizin elinizde. Belli bir disiplin uygulayıp kendinizi güçlendirmeyi başarabilirsiniz diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları