Yasemin Boran: Büyülü kelimeler






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Bazı kelimeler içimizde titreşiyor. Bizi canlandırıyor, harekete geçiriyor. Bazı kelimeler ise ne zihnimizi, ne de gönlümüzü uyandırıyor. Peki, hiç düşündünüz mü, ya da dikkatinizi çekti mi? Nasıl oluyor da tek bir kelimeden etkileniyoruz?

Çünkü kelimeler harflerden meydana geliyor. Harflerin ise tek başına tıpkı notalar gibi ayrı bir titreşimi var. Nasıl ki notalar yan yana dizildiğinde bir melodiyi oluşturuyorsa ve bizi etkiliyorsa, harfler de yanyana dizildiğinde kelimeleri oluşturuyor ve bizi etkiliyor.

* * *

Mesela bir 'K' veya 'Z' harfinin kulağımızda yani beynimizdeki titreşimi ile 'M' veya 'S' harfinin titreşimleri çok farklı. Bazı harflerin sert bir tınısı varken, bazıları yumuşak titreşiyor ve içimizde farklı duyguları uyandırıyor.Üstelik herhangi bir anlamı olması da gerekmiyor.

Tabii ki çeşitli anlamlar yüklediğimiz kelimeler, içerdiği mana ile bizi etkiliyor. Ancak bunlar daha çok bir cümle içinde kullanıldığı zaman etkili oluyor. Benim burada sözünü ettiğim kelimeler ise içimizi titreştiren cinsten olanlar. Aslında her bir kelimenin taşıdığı anlamın ötesinde bir dalga boyuna sahip olduğunu anlatıyorum. Ve bu nedenle 'isim'lerin de çok önemli olduğunu vurgulamaya çalışıyorum. Size seslenilen adınızın ne kadar önemli olduğunu şimdi anlayabiliyor musunuz?

* * *

Adınız hem sizi etkiliyor, hem de çevrenizi... Şayet adınızın titreşimleriyle uyum sağlayamazsanız, yani sizin titreşimlerinizle isminizin titreşimleri bütünleşmiyorsa, sağlıksız, mutsuz ve başarısız olursunuz diyorum,

Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları