Yasemin Boran: Büyük temizlik (2)






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Dün, bedenimizin temizliği tıpkı evimizin temizliği gibi önemli, demiştik. Peki bedenimizi nasıl temizleyeceğiz?

Öncelikle cildimiz, karaciğerimiz ve böbreklerimizi arındımamız gerekiyor. Ve bu temizlik işinin başında tabii ki, su geliyor. Sahip olduğumuz bu büyük nimetten sadece susadığımız zaman değil, temizlenmek için de yararlanmayı bilmeliyiz. Bol bol su içmek bedeni zehirlerden arındırmak için çok faydalı. Ayrıca sabahları aç karnına bir fincan sıcak suyun içine bir kaşık bal karıştırıp içmek böbrekleri hem temizliyor, hem de güçlendiriyor.

Akşamları ılık bir duş, günün pisliğinden sizi arındırırken aynı zamanda gevşemenize yardımcı oluyor. Sabahları ise (Yapabilirseniz) soğuk bir duşun güne hazırlanmak açısından canlandırıcı bir etkisi var.

Vücudumuzda zehirler fazla biriktiği zaman yorgunluk, halsizlik, isteksizlik, sinirlilik benzeri haller görülüyor. Bedeninizin bu işaretlerini aldığınız zaman derhal suyun canlandırıcı gücünü kullanmak için harekete geçin. Ayrıca kara üzüm, sarımsak, havuç, pancar suyu, rezene, kara hindibağ karaciğerinizi arındırmak ve kuvvetlendirmenize yardımcı oluyor. Böbreklerin arındırılmasında ise, kavun çok faydalı. Tabii kavunu tek başına yemeniz şartıyla.

Bedeninizi arındırırken zihninizi de arındırmanız gerek. Bunun için açık havada yapacağınız yürüyüşler son derece yararlı. Tabii yürürken çevrenize beğeniyle bakmak, doğanın görünümünden heyecanlanmak böylece mutluluk duygunuzu harekete geçirmek, sağlığınız üzerinde mucizevi bir etki yaratacak diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları