Yasemin Boran: Bedenin sesini duyun (5)






Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Bedeninizin belli bir bölgesinden başladığınız iletişim çalışmasını sırayla tüm organlarınıza uygulayın. Bu nedenle ayaklarla başlamak doğru bir seçim olacaktır. Dizler, üst bacaklar, karın, kalça, bel, göğüs, sırt, boyun, omuzlar, kollar, eller şeklinde bir sıra takip edebilirsiniz.

Dikkatinizi bedeninize yönelterek yapacağınız bu çalışma sırasında işlerinizi veya sorunlarınızı düşünmeyin. Daha doğrusu dikkatiniz bedeninizin dışında hiçbir şeye odaklanmamalı. Ve bu çalışmayı sistemli bir biçimde her gün uygulamalısınız. Şayet düzenli bir çalışma yapacak olursanız bir süre sonra zihninizde kendiliğinden bazı imajlar belirlemeye başlar.

Mesela bedeninizin her hangi bir noktasındaki sebebini çözemediğiniz bir ağrı hakkında ilginç bilgiler zihninizin içinde uyanabilir. Bedeninizle iletişim çalışmalarını düzenli olarak sürdürdükten bir süre sonra pratik hayatınızın içinde bedeninizin çeşitli noktalarını hissetmeye başlayacaksınız. Hem de dikkatinizi bedeninize yöneltmediğiniz halde. Çünkü, yapmış olduğunuz çalışmaların sonucunda zihin-beden arasında doğru bir ilişki kurmayı başarmış olduğunuz için, bedeninizin uyarıları zihninize ulaşacak.

Verimsiz bir seyahate çıkmak üzereyken (Aklınız bu seyahatin başarılı geçeceğini söylüyor olsun!) bedeninizden ufak tefek sıkıntılı işaretler yükselir. Kendi kendinize düşünüp size neler olduğunu çözemezsiniz. Halbuki bedeniniz sizi o seyahat veya işle ilgili konuda uyarıyordur. Ama bedeninizle iletişiminiz güçlü olmadığı için bu durumu sadece sağlığınızın bozulması şeklinde yorumlayıp geçersiniz. Buna karşılık bedeninizle iletişiminiz güçlüyse, bedeninizin işaretlerini değerlendirebilirsiniz. Böylece hem sağlığınız güçlü olur, hem de yaptığınız işte başarılı olursunuz.

Unutmayın! Bu yöntemin püf noktası, olabildiğince yavaş hareketler yaparak tüm dikkatinizi hareketin merkezine odaklamak. Bunu başardığınız zaman bedeninizi anlamaya başlarsınız diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları