Yasemin Boran: Bandırma'dan Antalya'ya







Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Benim yollarda olmayı ne kadar çok sevdiğimi bilmeyen kalmadı. Ama bir kez daha tekrarlıyorum. Aslında benim için nereye gittiğimin pek önemi yok. Yollarda olayım yeter.

Şimdi benim tipik bir Yay olduğumu düşünecek ve yanılacaksınız. Ama böyle düşünmeniz pek doğru. Çünkü Yaylar'ı harekete geçirecek sihirli sözcük 'seyahat' beni de harekete geçiriyor.

Fakat, ne yazık! Türkiye'nin içine girmiş bulunduğu şu imtihan sürecinde ben de yerimden kıpırdayamıyorum. Gün gün Türkiye'nin astrolojik potansiyelini oturup incelemem gerekiyor. Ve tabii aynı zamanda neler olup bittiğini de takip etmek ve nereye doğru gidiyor olduğumuzu anlamak zorundayım.

Malum astrolojik yorumlar yapabilmem için Türkiye'nin ve Dünya'nın içine girmiş bulunduğu koşullar hakkında bilgi sahibi olmalıyım ki, gökyüzünün oluşturduğu potansiyelin nasıl açığa çıkacağını öngörebileyim.

Böylesine Türkiye'ye konsantre olduğunuz zaman aklınıza ne yollar geliyor, ne de şimdi yolların nasıl çiçeklendiği, nasıl güzelleştiği... Ne yazık! Tam da şu ara doğanın bütün görkemiyle canlandığı, farklı bitki örtüleriyle bezenmiş yollardan uzak olmak, hatta bunu düşünememek... Ne yazık!

Ama şimdi beni yollara çeken yine Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullar. Bu koşullar hakkında bilgilenmek isteyen insanlar. Ve astrolojik açıdan meydana gelen gelişmeler hakkında bilgilendirmek için kendimi görevli hissediyor, olan ben.

Her ne kadar karamsar bir tabloyla karşı karşıya olsak bile daha dikkatli bakmayı başardığınız zaman Türkiye tablosu hiç de karamsar değil. Tabii bu tablonun neresinde durduğunuz ve nereden baktığınız çok önemli. Şayet bulunduğunuz yerde durmayı ve bakmayı öğrendiğiniz zaman Türkiye tablosu bambaşka görünüyor. En azından ben, sahip olduğum bilgilerin ışığında gökyüzünün işaretlerini birleştirerek çok farklı görüyorum. Ve bütün bunları anlatıp bilgilendirmem gerektiğini düşünüyorum.

Elbette ki, bu köşeden sahip olduğum ve her gün yenileri eklenen bilgilerimi aktarıyorum. Fakat, daha fazlasını dinlemek isteyenlerin davetini de geri çeviremiyorum.

İşte bu davetlerden ilki Bandırma'dan geldi. Çok heyecanlandım. Memnuniyetle gelirim dedim ve yarın Bandırma'da olacağım. Yani 20 Mayıs 2001 Pazar günü. Saat:13:00'de Balıkesir Üniversitesi Bandırma Dekanlığı binasında bulunan Kültür Merkezi'nde başlayan interaktif seminerin konusu 'mutluluğun sırrı'. Seminer akşam üstü 17:30'a kadar devam edecek. İlgilenenler 0266 715 17 25'den bilgi alabilirler.

Bir hafta sonra da Antalya'da olacağım. Yani 26 Mayıs 2001 Cumartesi günü E TV'nin davetlisi olarak Antalya'ya geliyorum. E TV binasının içinde bulunan kültür merkezinin sinema salonunda saat: 13:00'de başlayacak olan 'Mutluluğun sırrı' başlıklı interaktif seminer 17:30'a kadar sürecek. İlgilenenler 0242 244 03 00'dan bilgi alabilirler.

Doğrusu bu davetlerden çok heyecanlandım. Sanırım Türkiye'nin her bir köşesine gidebilir, isteyenlere bilgilerimi aktarabilirim diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları