Yasemin Boran: Anlaşılmaz Yengeçler







Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Bir Yengeci yürüyüşünden tanıyabilirsiniz. Çabuk kısa adımları, hülyalı bakışlarıyla nereye gittiğini, neler gördüğünü anlamakta zorlanırsınız.

Bazen son derece neşeli tavırlarıyla son derece keyifli ve etkileyici olurlar. Bazen içine yönelip öylesine koyu gölgeli yerlere çekilirler ki, şayet hemen yakınında bulunuyorsanız, sizi de kendisiyle birlikte alıp çeker. Neye uğradığınızı şaşırırsınız. Ay'ın çocukları Yengeçler, tıpkı ayın karanlıkta parladığı gibi gizemli bir pırıltıya sahiptirler. Onların anlaşılmaz problemleri çözme yetenekleri karşısında hayretinizi gizleyemezsiniz.

Gerçekten son derece şaşırtıcı tiplerdir. Herkesin açık seçik gördüğü ve anladığı meseleler de garip bir tutarsızlık ve anlamamazlık içinde bulunurken, nasıl olup da anlamadığını çözemezsiniz. Çünkü o sırada Yengeç'iniz bambaşka bir aleme dalmış ve sizi gerçeklerin karmaşası içinde bırakıp gitmiştir. Hem de kanlı, canlı karşınızda durduğu halde. Böyle bir durumda onu zorlamayın. Zaten ne yaparsanız yapın, o sırada onu bulunduğunuz gerçek dünyaya çekemezsiniz. Hatta farkında olmadan onun düşler alemine siz çekilebilirsiniz.

Yengeçler'in son derece zengin bir hayal gücü vardır. Su'yun çocukları sizi denizin enginlikleriyle tanıştırabilir ve aklınızın ucundan bile geçmeyen derin sularda yüzdürebilir. Tabii onun etki alanına girmeyi başardıysanız. Şayet bir Yengeç partneriniz varsa, (ister kadın olsun, ister erkek) son derece romantik ve renkli bir ilişkiye hazırlıklı olmalısınız. Onun hayallerine gülüp geçmeyin. Unutmayın ki, gerçekleşecek yegane şey hayaldir. Ve şayet Yengecinizle iyi bir iletişim içinde bulunursanız, sizin önünüze müthiş hedefler koyabilir. İnanılmaz fikirleriyle çalışmalarınıza yepyeni boyutlar katabilir. Tabii bunları gerçekleştirmek size düşüyor.

Çünkü onun gerçekler dünyasında geçirecek fazla zamanı yoktur. O yepyeni fikirler üretecek ve ilginç planlar yapacaktır. Ve üstelik bunların hepsi olabilecek şeylerdir. Şayet onun hayalleri üzerinde çalışacak zamanınız varsa, Yengecinizle birlikte çok kazançlı atılımlar yapabilirsiniz. Yengeçler'in ev, aile, çocuklar, yaşlılar konusunda müthiş bir anlayışı vardır. Ne yapması gerektiğini, nasıl yapması gerektiğini içsel olarak bilir.

Yuvanın bütünlüğü ve çocukların yetişmesi konusunda bütün idareyi ona bırakın. Hatta kendinizi de tamamen ona teslim edebilirsiniz. O hiçbir zaman sizi zorlamayacak ve sert bir tavır içinde bulunmayacaktır. Çünkü, müthiş sezgileriyle ne zaman, nasıl davranması gerektiğini bilir. Ve suyun yumuşak dokunuşlarıyla kayaları biçimlemesi gibi en sert olayların bile üstesinden gelir. Tabii yanılıp onun üzerine fazla gitmeyin. Son derece sabırlıdır. Ama sabrını fazla zorlayacak olursanız o zaman hırçın dalgaları arasında boğulabilirsiniz. Romantik Yengecinizin duygularını besleyecek yegane şey, duygularını harekete geçirecek küçük sürprizlerdir. Ona bir demet çiçek alın ve ne kadar sevdiğinizi söyleyin. Sonra gözlerinin pırıltısını ve size nasıl baktığını seyredin. O zengin hayalleriyle sizi sarıp sarmalayacak ve bulutların üzerindeki aşk yuvasına götürecektir.

Elbette pahalı hediyelere de bayılır. Ama onu en fazla etkileyecek olan, sizin sevginizi yüksek sesle dile getirmeniz ve sevgiyle sarıp sarmalamanızdır. Öylesine mutlu olacaktır ki, düşleyemeyeceğiniz mutluluklar tattıracaktır. Tabii bu arada annesine karşı saygılı davranmayı unutmamanız gerekiyor diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları