Vurulduk hepimiz Uludere’de

3 Ocak 2012, Tayyip Erdoğan parti grubunda sözü Uludere katliamına getiriyor:

Haberin Devamı

“Dün Genelkurmay Başkanımla bu konuyu enine boyuna değerlendirdik. Gösterdikleri hassasiyet sebebiyle Genelkurmay Başkanıma ve bölgede hizmet veren komuta kademesine şahsım ve milletim adına teşekkür ederim”.
Genelkurmay Askeri Savcılığı, Uludere’de “vur” emrini, Erdoğan’ın teşekkür ettiği Genelkurmay Başkanı Özel’in verdiğini belirtiyor. “Şüpheli askerlerin Meclis ve Bakanlar Kurulu’nun kendilerine verdiği görevi yerine getirdiğini” ekliyor. Takipsizlik kararıyla dosyayı kapatıyor.
Oysa, Erdoğan konu ne zaman açılsa, “Uludere karanlıkta kalmayacak” diyor. Takipsizlik kararı, sorumlu olanları gösteriyor, buna rağmen, Uludere’yi karanlıkta bırakıyor.

GÖK’ÜN TESPİTLERİ

CHP milletvekili Levent Gök, “Meclis Uludere Araştırma Komisyonu” üyesi. Görevi sona eren komisyon bir rapor yazıyor. Mart 2013’te Gök o rapora karşı oy yazısı yazıyor.
Komisyondan sonuç çıkmıyor, İçişleri Bakanlığı müfettişlere soruşturma izni vermiyor, siyasi irade üzerine düşeni yapamıyor. Gök’ün geçen yıl yazdığı karşı oy yazısında ne varsa, Askeri Savcılığın takipsizlik kararında o var. Gök Uludere’nin kapatılacağını öne sürüyor ve bugün Uludere kapatılmak isteniyor.
Hâlâ iki yol var. Hava Kuvvetleri Askeri Mahkemesi’ne başvurmak. Sonuç alınmazsa, AİHM’ye başvurmak.
Takipsizlik kararıyla Uludere’de hepimiz vuruluyoruz.

Haberin Devamı

Aaa, ne biber gazı, ne TOMA

HAMBURG’da “Rote Flora” tiyatro binası, yirmi beş yıldır sol grupların kültür merkezi.
Alman hükümeti bina ile ilgili dönüşüm projesi hazırlıyor. El koymak üzere, polise binayı boşaltma talimatı veriyor.
Ama, binada oturanlar ve halkın bir bölümü projeye karşı. Polis binayı boşaltmak için harekete geçtiği anda Hamburg’da ve Almanya’nın bazı kentlerinde hükümet kararını protesto eden eylemler başlıyor, bizdeki Gezi gibi.
Önceki gün Hamburg ve Frankfurt’ta yine protesto eylemleri var. Eylemlere polis müdahalede bulunuyor. Bununla birlikte, biber gazı kullanılmıyor, TOMA’lar su sıkmıyor, copla insanlar dövülmüyor. Polis sadece bazı protestocuları yere yatırıyor, uzaklaştırıyor, sonra serbest bırakıyor.
Protestolar sürerken Başbakan Merkel’in tavrı garip, eylemi ne faiz lobisine, ne hükümeti yıkmak isteyenlere bağlıyor.
Eylemlerde alışık olmadığımız sahneler.

Haberin Devamı

İki bin beş yüz polis

YOLSUZLUK operasyonu sonrasında görevden alınan emniyet müdürleri ve polislerle ilgili haberler baş döndürüyor. Yolsuzluğun peşine kim düşüyorsa, kim operasyon yapıyorsa, ya savcı yeni bir yere atanıyor ya hakkında soruşturma açılıyor, ya “itibarsızlaştırma” senaryoları yazılıyor. Polisler ise aynı gün görevden alınıyor. Operasyonun başladığı 17 Aralık’tan bugüne kadar, çeşitli yerlerde ve farklı rütbelerde toplam iki bin beş yüz polis yer değiştiriyor, görevden alınıyor. Bu da farklı bir rekor.

Yazarın Tüm Yazıları