Uzun vadeli planlar gündemde

Beklentilerin değişmesine neden olan olayların yaratacağı duygusal baskı önemli değişikliklere neden olabilir.

Fakat baskının sonucunda yaratıcılık uyanacak ve pratik çözümler son derece şaşırtıcı olacak. Öğleden sonra Başak Burcuna geçen Ay, ekip çalışmaları, sistem ve uzun vadeli planlara yönelik uygulamalarda farklı yöntemlerin geliştirileceğini işaret ediyor.

Hayal enerjisini kullanabilmek

Şimdi hayal kurmanızı öneriyorum. Bu satırları okuyan bazı kişilerin "Benim hayallerle işim olmaz" dediğini duyar gibiyim. Halbuki hayal kurmak, gerçekleştirmek istediğiniz bir konuyu nasıl hayata geçirebileceğinizi sağlar. Sonra bir istek içinde bulunabilmek için bile önce hayal edilmesi gerekir. Ve hatta hayal yoksa, yapılacak bir iş de yoktur.

Sanırım günümüzde "Hayal" kavramı çok başka durumları anlatmak için kullanılıyor ve bunların başında hayattan, yaşamaktan kaçmanın bir yolu olarak düşünülüyor.

Elbette gerçek dünyanın zorlayan koşullarından kaçmak için kendinize bir hayal dünyası kurup orada yaşayabilirsiniz ve bulunduğunuz yerle bağlantınızı koparabilirsiniz.

Bunun sonucunda hiç de istenmeyen bir durum ortaya çıkar ve bulunduğunuz gerçekler sizi daha da fazla zorlayıp hayatınızı zorlaştırabilir.

Ancak burada anlatmaya çalıştığım konu, hemen herkesin değişik düzeylerde sahip olduğu hayal gücünden söz ediyorum. Hatta buna "Hayal Enerjisi" diyebilirim. Bu enerjinin gözle görünmeyen gücü, tıpkı elektrik enerjisi gibi kullanılabilir.

Bakıyorsunuz fakat elektriği göremiyorsunuz ve odanızdaki lambanın ışığını açmak için ya da evinizdeki cihazları çalıştırmak için düğmesine basıyorsunuz ve enerji görünür hale geliyor. Yani lamba yanıyor ya da televizyonda görüntüler beliriyor. Bu cihazları çalıştıran enerjinin kendisini ancak çok özel koşullarda görebilirsiniz. Buna karşılık bu enerjinin harekete geçirdiği tüm cihazlar elektrik yoksa çalışmaz. Tıpkı bunun gibi hayal gücünüzü de kullanarak pratik hayatın içinde ortaya koymak istediğiniz ne varsa her şeyi yapabilir, zekanızı aktif hale getirebilirsiniz. Çünkü zekanın aktif duruma geçmesi için hayal enerjisine ihtiyaç var.
Yazarın Tüm Yazıları