Unutulmuş hatıralar canlanacak

İlişkilerin önem kazandığı bir dönem. Derinleşen duygular, geçmişin derinlerinde unutulmuş hatıraların canlanmasına neden olabilir.

Eski zamanlara duyulan özlem, bir zamanların moda olan tarzının yeniden stilize ederek ortaya konulmasına neden olacak. Sandık altında saklananlar, ufak değişiklikler yapılarak sergilenecek. Aynı zamanda hayalgücünü zorlayan yenilikler ve keşifler, düşünce ve isteklerin değişmesine neden olacak. Radikal değişiklikler yapılabilir.

Kendinizi ifade edebiliyor musunuz

Bütün uğraşların temelinde "Kendini ifade edebilmek" yatıyor. Kıyafetinizden yaşadığınız mekana, yaptığınız işten ilişkilere kadar hemen her alanda görünen tek bir gerçek var, kişinin kendisi. Ürettiğiniz, sunduğunuz her şeyin içinde siz varsınız. Seçimlerinizin tümü aslında kendinizi ifade ediş biçiminizin birer yansıması.

Kendinizi ifade ettiğiniz duygusu uyandığı zaman, kendinizden memnun oluyorsunuz. Kendinizi beğeniyorsunuz ve iyi hissediyorsunuz. Bu duygu içsel potansiyelinizin açığa çıkmasını sağlıyor ve parlamaya başlıyorsunuz. O sırada sizi gören kişiler güzel buluyor, ciddiye alıyor veya sizden etkileniyorlar. Önerilerinizi ve sunduklarınızı kabul ediyorlar. Başarılı oluyorsunuz.

Kendinden memnun olmak ile kendini ifade etmek, birbirini besleyen ve başarıyı etkileyen duygular. Kendinizi ifade edemediğiniz duygusuna sahipseniz, o zaman dış görünümünüze önem vermelisiniz. Yaşadığınız mekana özen göstermelisiniz.

Kendinizi en iyi hissedeceğiniz kıyafeti giyip aynadaki yansımanızdan memnun olduğunuz anda, haliniz değişir ve içsel enerjiniz harekete geçer. Ayrıca bulunduğunuz mekana özen gösterirseniz ve sevdiğiniz objelerle süsleyip sizinle bütünleşen bir ortam yaratırsanız, içsel enerjiniz yine tetiklenir ve kendinizi iyi hissetmeye başlarsınız.

Kendini iyi hissetmenin temelinde bütün olarak kendinden memnun olmak yatıyor.

KENDİNİZDEN MEMNUN MUSUNUZ

Kişi elbette ki, her konuda kendisinden memnun değildir. Zaten olmamalıdır. Fakat beğenmediğiniz tarafları geliştirmek ve memnun olacağınız hale getirmek için çalışmalısınız. Aslında bazı konularda duyulan rahatsızlıklar, kişinin başarı şansını arttırır. Fakat "Ne yapayım, olmuyor, ben böyleyim" gibilerinden kendini bırakmak veya boşvermişlik halini yansıtan yaklaşımlar içinde olmak kişinin olduğu yerde kalmasına neden olur.

"Ben böyleyim" demek kendinden memnun olan bir kişinin ifadesi gibi görünüyorsa da, aslında mücadeleden kaça ve kendisiyle yüzleşmekten korkan bir kişinin kendisini kabul gösteriyormuş gibi arkasına saklandığı bir ifadedir. Değişmesi gerektiğini bildiği halde değiştirecek gücü içinde hissetmeyen biri, "Ben böyleyim" deyip işin içinden sıyrılacağını düşünür.

Aslında başkalarına söylediğimiz sözleri, kendimize söyleriz. Ve başkalarının gözünde nasıl görünmek istiyorsak, bunun için çaba sarfederiz ve başkalarını ikna ederken tek bir derdimiz vardır: Kendimizi ikna etmek!

Gerçekten kendisinden memnun olan birinin böyle bir gayret göstermeye ihtiyacı olmaz. Memnun olmadığı taraflarını bilir ve bunları gerektiğinde ortaya koyar. Tabii yardım almak ve rahatsızlık duyduğu taraflarını değiştirmek veya geliştirmek için memnuniyetsizliğini dile getirir. Çünkü dışardan bakan kişi bize kendimizi yansıtır. Ve onun bize kendimizi yansıtmasını sağlamak için kendimizi ortaya koymamız gerekir. Ancak korkularımız buna izin vermez ve kendimizi başka türlü göstermeye çalışırız. Halbuki memnun olduğumuz taraflarımızı güçlendirdiğimiz zaman, beğenmediğimiz taraflarımızı geliştirecek gücü içimizde uyandırabiliriz ve başarıyı yakalayabiliriz.
Yazarın Tüm Yazıları