Thriller (Korku filmi)

Geçtiğimiz haftasonu, müzik kanalı VH1’da, ‘Geri Sayım Haftasonusu’ydu.

Haftasonu boyunca gerek tematik mevzularda, mesela ‘en erotik klipler’de ya da ‘film müziklerinde’ gerek muhtelif şarkıcılarda, en iyiye doğru, geri saydılar:

En iyi 20 Madonna parçası...

En iyi 10 Britney Spears gıcırtısı...

Ve en iyi 40 (Yazıyla KIRK!) Michael Jackson şarkısı...

Bu satırların yazarı (!) gerizekalı ne yaptı dersiniz?

Oturdu, tamı tamına 40 Michael Jackson klibini peş peşe izledi...

Allah için, gelmiş geçmiş en başarılı pop şarkılarının ve en iyi kliplerin bazıları, Michael Jackson’a ait; orası kesin...

Hakkı peşinen teslim...

Fakat adamın bir acayip mutanta dönüştüğü seneler içinde yaşadığı değişimi, zaman içinde ileri-geri giderek bir solukta izlemek, insanda acımayla tiksinti arasında çok garip bir duygu uyandırıyor.

Özcan Deniz’in imaj konusundaki beyanatı hatırlayınca insanın gülesi geliyor: ‘Hiç öyle (imaj yapayım gibi) bir derdim yok. Tam tersine hep aynı kalmayı severim. Michael Jackson’ın kaç kere bıyık bıraktığını gördünüz? Ebediyete kadar aynıdır.’

Eh, demek ki ebediyet, bundan 30 yıl kadar önce ebediyete intikal etmiş.

Yahu adam, zenci olarak başladığı hayatına nicedir kireç beyazı bir tenle devam ediyor. Törpülete törpülete tamamen yok ettiği burnunun deliklerinden, beyninin gri hücreleri görünüyor. Çene deseniz, ha keza... Sivrile sivrile Nişantaşı Kadınları’nın stilettolarının topuklarına döndü mübarek.

Adamın yüzü dökülüyor, kelimenin gerçek mánásıyla: DÖKÜLÜYOR. Doku mafiş...

Ama yok... Bizim, özellikle ergenlik dönemini 80’lerde geçirmiş sanatçılarımızın, ‘Michael Jackson ile kendimi kıyaslayayım ve bunu yaparken de mümkün mertebe bağırsak-ı kübradan sallayayım’ şeklindeki iddialarının sonu gelmiyor.

Mesela, Mirkelam da ilk çıkışına dair; ‘Öyle bir çıkışın üstüne geçmeniz mümkün değil. Örneğin Michael Jackson da ilk albümündeki çıkışını bir daha yakalayamadı’ demiştir.

İyi de Michael Jackson, hayatta ilk albümünü, zaten biraderleriyle birlikte, babasının kırbaçlı mırbaçlı dayaklarının eşliğinde, Jackson 5 grubuyla, sandalyeye otururken ayaklarının yerle buluşmadığı dönemlerinde yapmıştı.

Ha, yok, solo albüm diyecek olursanız, Off the Wall’dan sonraki, İKİNCİ solo albümü, tüm zamanların en çok satan albümleri sıralamasında rekor üzerine rekor kırmıştır.

Ne Michael Jackson’muş be... Arabeskçisi de Michael Jackson olmak ister, popçusu da, rockçısı da rapçisi de...

Sadece bir tahmin ama sorulacak olsa, belki de kendisi Michael Jackson olmak istemeyebilirdi: Hasarlı bir çocukluk, bedenle girişilen bir ömürlük kavga, pedofili...

Asparagas

Dünya Amerika’dır

Sivillere yönelik korkunç bir katliamın yaşandığı Irak’ın ardından seçilmesi hálinde İran’la da savaş başlatacağı bilinen, 2 Kasım’da yeniden seçilirse dünyanın daha güvenli bir yer olacağını iddia eden George W. Bush, dinleyici grubu kahkahadan kırılınca; ‘Ne gülüyorsunuz?’ diye sordu: ‘Dört yılda dünyanın büyük bir kısmının içine etmeyi başarmadık mı? Ortadoğu felan... Dört yıl daha ve tüm dünya bizim olacak. Yani dünya, yani Amerika nsanların patlayana kadar tüketebileceği, barış dolu bir yer olacak.’
Yazarın Tüm Yazıları