Son dakika: Yeni savcı TRT

"HABERDEN biraz anlayanlar, TRT’nin yaptığı haberciliği övüyor."

TRT dün sabah 09.00 haberlerinde, Tuncay Güney’le yayınlanan röportajı bu cümleyle savunuyor. Bu cümlenin ardından, TRT ekranında değişik konularda spot görüntüler ve TRT’nin habercilikle ilgili kendi kendine övgü düzen sözleri.

Pervasız ve saldırgan. Galiba böyle bir savunma bir devlet kurumunda ilk kez yaşanıyor. Kendilerine güvenleri öyle fazla ki, nasıl olsa arkalarında Tayyip Abileri var.

TAM HAZİNE

Tuncay Güney dolandırıcılıktan yargılanıyor.

Ruhsatsız silah, sahte nüfus cüzdanı bulundurmak, otoya sahte plaka takıp satmak, köy arazisini sahte belgelerle ele geçirip satmak, suç işlemek üzere çete oluşturmak suçlarından hakkında açılan dava Ağır Ceza Mahkemesinde.

Bu adam devletin TV’sinde. Dört saat. Ruh sağlığı yerinde olmayan birinin sözleri. Ağzına geleni söylüyor, saçma sapan, sersemlik diz boyu.

Onun ne mal olduğu belli. TRT, bunca saçmalığa rağmen, onu ekranda nasıl tutabiliyor? Adam herkesi suçluyor, TRT gel keyfim gel, zevkten dört köşe, çünkü herif, ne eski genelkurmay başkanı bırakıyor, ne muhalefet lideri, herkese bir kulp takıyor.

AKP, pardon TRT için bulunmaz hazine.

YA FİKRİ SAĞLAR

Mutlaka ruh doktoru muayenesinden geçmesi gereken o adam, haydi ne dediğini bilmiyor.

Ya ona soru soran Fikri Sağlar? Ona soru sorarken "sayın" demeyi ihmal etmiyor. Koca eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar.

Herif CHP ve Baykal için söylemediğini bırakmıyor, Sağlar’dan hiç tepki yok.

Çünkü, o CHP ve Baykal’a karşı. Ne dediği belli olmayan biri üzerinden, abuk sabuk suçlamalara karşı susmanın sırası değil.

Eski arkadaşım Fikri Sağlar’a hiç yakışmıyor. Çok ayıp. Sağlar, bu tutumuyla, kendi siyasal yaşamına ağır darbe vuruyor.

İŞPORTAYA DÜŞTÜ

TRT’nin devlet TV’si olarak bu yayını, AKP hariç, herkesin tepkisi topluyor.

Bu yayınla TRT suçüstü yakalanıyor. AKP Borazanı olduğunu ilan ediyor. Bununla kalmıyor, yayınlarına son dakika ekleniyor. Şok haber dizisinin son dönemeci:

TRT Ergenekon’un son savcısı.

Kendisine yöneltilen eleştirilere karşı, abilerinden öğrendiği saldırgan üslupla karşılık veriyor. "Haberden biraz anlayanlar" diyerek, Tuncay Güney’in saçmalıklarına karşı çıkan cümle alemi, "bunlar bir halttan anlamıyor" diye, suçluyor. Çalsın sazlar, oynasın kızlar makamından.

Bu yayın ve bu savunma üslubundan sonra, TRT işportaya düşüyor. Zaten soru işaretleriyle dolu güvenirliği ve saygınlığını kendi elleriyle yok ediyor.

Kritik konularda susmayı tercih eden Abdullah Gül bile dün, TRT yayınını kastederek, isimlerin sorumsuzca ortaya atılmasına tepki gösteriyor.

TRT son dakikayı, herhalde hakkında açılacak davalarda geçirecek. Bundan sonra şok haber mahkeme salonlarında.

TRT’nin ’yeni misafiri’

DÜN sabah TRT 09.00 haberleri bütün iletişim okullarından ders olarak okutulması gereken malzeme ile dolu.

Haber nasıl çarpıtılır, nasıl taraf olunur, örneklerine emsalsiz katkılar. Olgun ve dolgun kadın spikerin yumuşak ses tonu, yalanı örtemeye yine de yetmiyor.

TRT, IMF’den yeni bir ekibin Türkiye’ye geleceğini" bildiriyor. Belki de, IMF Başkanı ya da yardımcısı. Ama nasıl veriyor bu haberi? Spikerin yumuşak ses tonu devrede:

"Sayın seyirciler, IMF’den yeni misafir bekleniyor."

Ah, yapma canım.

Bu misafir denilen IMF, Tayyip Erdoğan’ın, "bizim ümüğümüzü sıkmalarına izin vermeyiz" dediği IMF değil mi?

Acı reçeteleriyle dünyanın çeşitli bölgelerinde halkın ayaklanmasına yol açan IMF değil mi?

Şimdi IMF’ye mecburuz, tamam, ama ümük sıkmakla ünlü IMF, halka ne zamandan beri "misafir" diye yutturulmaya çalışılıyor? Misafir olduğuna göre, IMF’ye kahve ve lokum ikramını artık TRT yapar.

TRT, partizanlıkta ve taraf olmakta Tayyip Erdoğan’ı bile solluyor.
Yazarın Tüm Yazıları