Şimdi makyaj zamanı

Haberin Devamı

BİR seçimden diğerine savrulduğumuz dönemdeyiz. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için CHP’de yapılan ankette en fazla oyu Eskişehir Büyükşehir Belediye Bakanı Yılmaz Büyükerşen almış. Şehrin dört bir yanını süsleyen heykelleri, gondol sefası yapılan, hatta Eskişehir’e denizi getiren nehir kıyısındaki plajlarıyla cennet yaratan Büyükerşen, gururla aday gösterilebileceğinden büyük çoğunluk oyunu ona vermiş.

Cumhubaşkanlığı seçimleri için bile yerel yönetimlerdeki başarıların kıstas alınması şaşırtıcı değil. İnsanlar şehirde yaşam kalitelerini artırabilen yöneticilerin ülke yönetminde de başarılı olacağını düşünüyor. Ununtmayalım, Erdoğan’ın neredeyse ömür boyu başkanlığa dönüşecek iktidar yürüyüşü İstanbul’a belediye başkanı olduğu zaman başlamıştı.

İzmir’de kıyı düzenlemeleriyle, deniz ulaşımıyla, yeni tramvay ve metro hatlarıyla halkın yaşam kalitesini artıracak çok sayıda proje var. Bazıları da uygulanmaya başladı. Ama çok yavaş gidiyor. Aylardır Pasaport’ta, Konak’ta, Üçkuyular’da, Kordon’da kıyı düzenlemeleri bitirilemedi. Şu anda Körfez’de vızır vızır dolaşarak kalperi fethetmesi gereken deniz otobüsü, araba vapuru iskelesine bağlı bekliyor. Eski iskelelerin yükseklikleri inip binmeye elverişli olamadığından yenilerinin nasıl olması gerektiğine karar verilip yapılması gerektiği için seferler gecikiyormuş.

Haberin Devamı


Antep, İzmir’e meydan okuyor

BİR havayolu dergisinde ‘Türkiye’nin en Avrupalı şehri Gaziantep’ diye başlık gördüm. Yazıda şehirdeki modern kentleşmeden söz ediyor. Görüldüğü gibi Osmanlı’dan beri Tükiye’nin Avrupa’sı olarak ün salan İzmir’e meydan okuyanlar var.

30 yıllık duraklama devrinden sonra İzmir son 10 yıldan beri yavaş da olsa yeniden yükseliş devrine girdi. Metro, İZBAN, yeni açılan iç hatlar teminali, zaten var olan modern dış hatlar terminalleriyle ulaşımdaki altyapı yatırımları tamamlanmak üzere. Bir de şu makyajlama ve hizmet işleri hızlanırsa İzmirliler seçimlerde mecburiyetten değil, Eskişehirliler gibi gönül rahatlığı içinde oy vermeye gidebilecek.

Yazarın Tüm Yazıları