GeriSeyahat Yüksek kalori yüksekleri hedefliyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yüksek kalori yüksekleri hedefliyor!

Yüksek kalori yüksekleri hedefliyor!

Marmara Üniversitesi öğretim üyesi olan yönetmen Mehmet Tığlı'nın 'Ötekileştirdiklerimiz' temalı üçlemesinin ikinci kısa filmi olan Yüksek Kalori Marmara Lokal’de gerçekleştirilen bir etkinlikle basına ve sinemaseverlere tanıtıldı.

Yönetmene göre Yüksek Kalori, teknolojinin günümüz insanını aslında daha da yalnızlaştırdığına ve mekanikleştirdiğine işaret eden, aynı zamanda kendin olabilmenin önemine değinen absürd komedi-dram türünde bir masalsı kısa film. Başrollerini Doğa Konakoğlu ve Ayla Algan'ın paylaştığı filmde Tevfik Erman Kutlu, Zeynep Mucurlu, Bengü Toksöz ve Civan Ayaz diğer önemli rolleri paylaşıyor. Filmin senaryosu da yönetmeni Mehmet Tığlı'nın imzasını taşıyor. Filmin görüntü yönetmenliğini Mehmet Ali Ergin, kurgusunu Mesut Ulutaş üstlenirken, müziklerinde Ersel Serdarlı, kostümlerde ise Hatice Gökçe imzası olacak. Bütçesinin bir bölümü kitlesel fonlama şirketi Fongogo aracılığıyla karşılanacak ve tamamı Mayıs ayında İstanbul’da çekilecek olan kısa film, uluslararası film festivalleri aracılığıyla dünyaya açılmayı hedefliyor. Yönetmenin üçlemesinin ilk filmi olan İkiz Yıldızlar; 46 uluslararası festivale seçilerek, 17 ödül kazanmıştı.

Yüksek kalori yüksekleri hedefliyor

Yüksek Kalori’nin öyküsü şu şekilde özetlenebilir: Meftun babaannesi ile Kuzguncuk’ta, müstakil, eski bir evde yaşayan obez bir gençtir. En sevdiği yiyecekler hamburger ve patates kızartmalarıdır. Yediği aşırı miktardaki çocuk menülerinin oyuncuklarını da sokaktaki çocuklara hediye etmeyi çok sever. Bir akşam sanal ortamdan Şahika isimli bir kızla tanışır. Kızla internetten görüşürken kız kamera açtığı halde hiç kendini göstermez. Sadece Meftun’un zayıflaması şartıyla görünebileceğini belirtir. Meftun ise kendini göstermektedir. Meftun istemeyerek de olsa Şahika’nın şartını kabul eder ve zayıflamaya karar verir. Ertesi gün mahallesinde ve sahil yolundaki parklarda koşmaya başlar. Koşarken hep Şahika’nın hayalini görür.

Yüksek kalori yüksekleri hedefliyor

False