GeriSeyahat Yer gök tapınak
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yer gök tapınak

Yer gök tapınak

Tanah Lot Tapınağı (Pura Tanah Lot) adanın en gözde yerlerinden.

Doğu’nun mistik havasını hissetmek isteyenler, fotoğrafçılar, gün batımı ile romantizmin doruklarında dolaşmayı hedefleyenler akın akın geliyor. Bali mitolojisinde önemli yere sahip yedi deniz tapınağından biri. Zehirli deniz yılanlarının tapınağı düşmanlara karşı koruduğuna inanılıyor. Zaman içinde kaçınılmaz olarak ticarileşmiş, yine de çarpıcı güzelliğini koruyor.

Bratan, adadaki en büyük ikinci göl. Manzarası muhteşem, renkler olağanüstü ama sizi bekleyen öyle bir sürpriz var ki... Gölün tam ortasında olanca zarafetiyle yükselen Pura Ulun Danu Bratan, 17’nci yüzyılda Bali’nin deniz, ırmak ve göl tanrıçası Dewi Danu için yaptırılmış.

Tapınaklar mistik duygularınızı harekete geçiriyorsa Bali’nin ‘Ana Tapınağı’ olarak adlandırılan Besakih (Pura Besakih) adadaki en büyük, en kutsal Hindu tapınağı. Agung Dağı’ndaki bina kimi kaynaklara göre 11’inci kimilerine göreyse 14’üncü yüzyılda inşa edilmiş. Aslında 20’den fazla tapınaktan oluşan bu yapılar grubu neredeyse her gün bir dini ritüele sahne oluyor. Bali mitolojisinde ve inanışında çok önemli bir yere de sahip olan Agung Yanardağı (Gunung Agung) aynı zamanda adanın en yüksek noktası. Gelmişken manzaranın da tadını çıkartın. Tampak Siring ise kutsal bir su kaynağı ve Bali’nin Kuta bölgesine yaklaşık iki saat mesafede. Hindular yıkanıyor ve ibadet ediyor.

1717 metrelik Batur volkanik bir dağ ve hâlâ aktif. Rehberli doğa yürüyüşleri ya da bisiklet turları düzenleniyor. Manzara nefes kesici. Mutlaka gidin ama dikkati de elden bırakmayın; 2010’da bir turist kratere düşüp ölmüş. Volkan ve Batur Gölü etrafında kahve, baharat, meyve çiftlikleri var. Kopi Luwak kahvesi çok pahalı ve neredeyse kilosu 1000 dolar. Ama en şaşırtıcı özelliği sansar dışkısından elde edilmesi. Turlar muhakkak sizi kahve ve meyve tarlalarına götürüyor, ikram karşılığında alışveriş bekliyorlar.

False