Türkiye'nin termal tatil yerleri
Şehrin gürültüsünden, kargaşasından uzaklaşmak isterseniz bu haber tam size göre. Her ne kadar tatil denince akla yaz mevsimi gelse de yorgun düşen vücudunuzu canlandırmak için yazı beklemenize gerek yok. Şifalı sularıyla hem ruhunuzu hem de vücudunuzu dinlendirebileceğiniz bir termal tatil. İşte Türkiye’nin dört bir yanından en keyifli termal tatil seçenekleri…
1 – Salihli Kurşunlu Kaplıcaları
Manisa’nın Salihli ilçesinde yer alan Kurşunlu Kaplıcaları, termal tatil için ideal merkezlerden biri. Yalnızca sıcak suları değil, aynı zamanda muhteşem doğasıyla da ön plana çıkıyor. Kaplıca ve çevresi ziyaretçiler tarafından piknik yapmak için de tercih ediliyor. Kurşunlu Kaplıcaları, hem günübirlik ziyaret hem de konaklama için uygun.
2 – Pamukkale Travertenleri
Denizli’de yer alan ve termal tatil denince akla ilk gelen yer Pamukkale Travertenleri… Bembeyaz görünümüyle yerli-yabancı pek çok turistin ilgisini çekiyor. Bu görünümünü travertenin yapısında bulunan kireç çözeltisine borçlu… Pamukkale, eski çağlardan beri tedavi edici özelliği sayesinde sayısız ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.
3 – Bursa Oylat Kaplıcaları
Bursa’nın İnegöl ilçesinde yer alan Oylat Kaplıcaları, bir başka termal merkezlerden. Kaplıca romatizma, böbrek rahatsızlıkları, eklem ağrıları ve daha birçok hastalığa iyi gelen sularıyla meşhur. Ayrıca bölgede bulunan şelaleyle bahar aylarında doğa fotoğrafçıları ve piknikçiler tarafından popüler bir destinasyon haline geliyor.
4 – Ankara Ayaş Kaplıcaları
Ankara’nın Ayaş ilçesinde bulunan başkent ve çevresinde yaşayanlar tarafından daha çok kış aylarında tercih ediliyor. Bölgede fizik tedavi ve iyileştirme merkezi de bulunan kaplıcanın romatizma, böbrek, mide gibi birçok rahatsızlığın tedavisine iyi geldiği biliniyor.
5 – Uşak Hamamboğazı Kaplıcaları
Uşak’ın Banaz ilçesinde yer alan Hamamboğazı Kaplıcaları, ülkemizin kaynak bakımından ne kadar zengin olduğunun bir kanıtı… Kaplıcada bulunan üç ayrı su; Kara Kız, Sarı Kız ve Gazoz olarak isimlendirilmiş ve birçok şifalı maden içeriyor.
6 – İzmir Bademli Ilıcası
İzmir-Dikili’nin az bilinen cennet köşelerinden Bademli Köyü’nde yer alan ılıca, antik dönemden kalma özelliğiyle ön plana çıkıyor. İsmini de bulunduğu köyden alan ılıca Dikili’ye üç kilometre uzaklıkta…
7 – Artvin Otingo Kaplıcası
Artvin-Borçka sınırları içerisinde yer alan Otingo Kaplıcası 300 yıllık bir şifa kaynağı… İlçe merkezine 8 kilometre uzaklıkta yer alan kaplıca, Otingo Ormanları Ilıcası olarak da biliniyor. Konaklama tesisiyle ayrı bir fırsat sunan kaplıcanın suları, romatizma ve halsizliğe iyi geliyor.
8 – Çanakkale Hıdırlar Kaplıcası
Doğasıyla dikkat çeken kaplıcalardan Hıdırlar Kaplıcası… Çanakkale’nin Yenice ilçesinde yer alıyor. Antik çağda şifa bulmak için kullanıldığı bilinen kaplıca suyunun sıcaklığı 73 derece. İçeriğindeki kükürt nedeniyle suyunun içilmediği kaplıcada sadece banyo yapabiliyorsunuz.
9 – Denizli Karahayıt Kaplıcaları
Sularının içme suyu olarak da kullanılabildiği kaplıcalardan biri Karahayıt… İsmini bulunduğu kasabadan alıyor. Pamukkale’de yer alan termal kaplıcanın bir uzantısı olan Karahayıt Kaplıcaları, karaciğere, sindirim sitemine ve mide rahatsızlıkları gibi çeşitli hastalıklara iyi geldiği biliniyor.
10 – Samsun Hamamayağı Kaplıcası
Samsun Hamamayağı yemyeşil bir doğanın merkezinde bulunuyor ve içerisindeki piknik alanlarının sık sık ziyaretçi ağırladığı kaplıcalardan bir diğeri. Samsun’un Ladik ilçesinde yer alan kaplıcanın aynı zamanda antik çağdan beri kullanıldığı biliniyor. Hamamayağı Kaplıcası, ameliyat sonrası yorgunluklar, sinirsel rahatsızlıklar ve kireçlenme gibi şikayetler için popüler bir tercih noktası.
11 – Ağrı Diyadin Kaplıcaları
Şifalı suları saymakla bitmeyen ülkemizin bir diğer kaplıcası Ağrı’da bulunan Diyadin Kaplıcaları… Kaplıcayla aynı ismi taşıyan ilçede konumlanan kaplıcanın iyi geldiği rahatsızlıklar; kemik hastalıkları, metabolizma rahatsızlıkları, romatizma ve kireçlenme. Kış aylarında içinizi ısıtacak popüler merkezlerden biri.
Kaynak: neredekal.com