GeriSeyahat Türkiye'nin ilk Huzurevi Müzesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Türkiye'nin ilk Huzurevi Müzesi

Türkiye'nin ilk Huzurevi Müzesi

TÜRKİYE'nin ilk ‘Huzurevi Müzesi' Konya Huzurevi'nde açıldı. Müzede, huzurevinde kalıp daha sonra, vefat eden ve yakınları bulunmayan yaşlılara ait eşyalar sergileniyor.

Müzede, İstiklal Madalyası'nın yanı sıra, köstekli saatlerden, taş plaklara kadar birçok geçmişe ait eşya yer alıyor. Eşyalar arasında eski kemik ustura, Türk Ticaret Bankası'na ait para kesesi, siyaz beyaz fotoğraflar, taş plaklar dikkat çekiyor.

Türkiye'de ilk kez Konya Huzurevi’nde müze de açıldığını belirten Huzurevi Müdürü Mustafa Gürbüz, burada huzurevinde kalan yaşlıların eşyalarının sergilendiğini söyledi. Huzurevi Müzesi'nde el işlemeleri, çeşitli giysiler, çakılar, taş plaklar, radyolar, saatler, eski fotoğraflar, eski paralar, ilk telefon santrali, eski nüfus cüzdanları ve çeşitli eski eşyalar bulunuyor. Huzurevi Müdürü Mustafa Gürbüz, “1967 yılında ilk kayıtın yapıldığı kayıt defterinin de yer aldığı müze içerisinde bugüne kadar huzurevinde kalan 3 bine yakın yaşlının eşyaları olan eski nüfus cüzdanları, tabakalar, eski paralar, kullandıkları eşyaları, valiz, kağıt sabunlar, masa saatleri, köstekli saatler, lambalı radyolar, eski tencere, tabak, çanakları sergiliyoruz” dedi.
False