GeriSeyahat Tur bisikletinin püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Tur bisikletinin püf noktaları

Tur bisikletinin püf noktaları

Hangi bisikleti seçerseniz seçin uzun yolda mutlaka sorun çıkacaktır. Önemli olan o sorunu bisikletin yapısı sayesinde kolaylıkla onarılabilmek. Dahası bu onarımı kendi başınıza yapabilmeniz. Üzerinde teknolojik ürünler barındıran performansa yönelik üretilmiş bisikletlerden uzak durmakta fayda var.

* KADRO: Dağ başında, şehirler arası yollarda başınıza iş çıkarmayacak, boyunuza uygun sağlam ve sade bir kadro bulun. Uzun yol koşullarına uygun, maddi olarak en ulaşılabilir kadrolar 6061 alaşımlı aluminyum olanlar. Cromly ya da titanyum kadrolar daha sağlamdır ancak fiyatları yüksektir.
* VİTES: 8’li ya da 9’lu bir vites sistemi işinizi fazlasıyla görecektir. Doğru vites kombinasyonlarını kullanırsanız hem vites sistemi hem de zincir kilometreler boyunca sorun çıkarmayacaktır.
* FREN: Turcular, basit ve kolay onarılabildiği için V fren sistemini sever. Yedek fren teli ve fren pabuçları da yanınızdaysa sorun yok demektir. İyi bir mekanik disk fren sistemini de seçenekler arasına alabilirsiniz.
* SELE: Uzun turlarda saatlerce üzerinde oturacağınız jelli bir sele konforunuzu arttırır. Pek çok turcu, zamanla vücudun şeklini alan, dayanıklı konforlu olan kösele seleleri tercih ediyor.
* GİDON: Çok noktadan tutma olanağı sağlayan kelebek gidon, yol gidonu ya da düz gidon. Hangisinde rahat ediyorsanız onu tercih edin.
* BAGAJ: Çadır, uyku tulumu, yiyecek, giyecek derken turcunun yükü bisikletle birlikte 40-50 kiloya ulaşabilir. Yarı yolda kırık bir bagajla uğraşmak istemezseniz, seçiminizi iyi yapın. Her bagaşın taşıma kapasitesi kullanım kılavuzunda yazar.
* ÇANTA: Arka ve ön bagaj için ayrı çantalar alıp yükü dağıtabilirsiniz. Çantaların su geçirmez olması tercih nedenidir. Fotoğraf makinesi, telefon, cüzdan gibi eşyalarınızı koyacağınız, her an elinizin altında bulunacak, kolay takıp çıkarılabilen bir gidon çantası turcunun işin kolaylaştırır.
* LASTİK: Lastik patlaması turcuların kabusudur. Büyük markaların turcular için ürettiği kaliteli bir dış lastik seçmekte fayda var. Yanınıza yedek iç lastik ve yama almaya unutmayın.
* AMORTİSÖR: Amortisörlü bir maşa turcu için fazladan ağırlık aynı zamanda konfor demek. Tercih size kalmış.
* JANTLAR: Sürekli akortu bozulan bir jant seti turun tadını kaçırır. 36 telli ve normal örümlü, çift katlı bir jant işinizi görecektir.
* PARK AYAĞI: Turcuyu, yüklü bir tur bisikleti dayamak için sürekli bir ağaç ya da kaldırım aramaktan kurtarır.
* FARLAR; Önemli bir konu. Gece sürüşlerinde ön ve arka farlara mutlaka ihtiyacınız olacak. Yanınıza yedek pil almayı unutmayın.

False