GeriSeyahat Top yerine un, tüfek yerine yumurta
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Top yerine un, tüfek yerine yumurta

Top yerine un, tüfek yerine yumurta

Dünyanın en büyük yemek savaşlarından biri, İspanya’nın Alicante şehrinde kopmak üzere...

İspanya’nın doğu kıyısında, şaraplarıyla ünlü kent Alicante’nin Ibi kasabasında, 200 yıldır her yıl 28 Aralık’ta savaş çıkıyor. Adı, Els Enfarinats. ‘Masumlar Günü’ etkinliklerinden biri olan Els Enfarinats, dünyanın en büyük yemek savaşlarından. Paha biçilmez bir tecrübe ve muhteşem bir eğlence. Adını Türkçeye ‘unlular’ veya ‘una bulanmışlar’ diye çevirmek mümkün.

Top yerine un, tüfek yerine yumurta



Kasabada festival günü erken, sabah 08.00 civarında başlıyor. ‘Unlular’, sahte asker üniformaları giyip sokağa çıkıyor ve kasabanın kontrolünü ele geçiriyor. Aralarından birini, kilise meydanında 09.00’da başlayan çeşitli yarışmalardan sonra belediye başkanı seçiyorlar. Muhaliflere Casats i Fadrins deniyor ve bir süre sonra onlar da meydana geliyor. Ardından da ortalık savaş alanına dönüyor.

Top yerine un, tüfek yerine yumurta


Silahlar un ve yumurtadan ibaret. Arada kız kaçıranlar... Havai fişekler de patlıyor. Elinize geçirdiğiniz tüm un ve yumurtayı ortalığa savurduktan sonra onlarla birini vurup vurmadığınız önemli değil. Yeter ki, mümkün olduğunca dağınıklık ve karmaşa yaratın. Bu arada tüm gün boyunca sokak müzisyenlerinden oluşan bando (Rondalla) kasabayı turlayarak şarkılar çalıp söylüyor. Saat 17.00’de savaşın bittiği ilan ediliyor.

False