GeriSeyahat Tatil adası değil yeryüzü cenneti
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Tatil adası değil yeryüzü cenneti

Tatil adası değil yeryüzü cenneti

Fregate Island Private, Hint Okyanusu’ndaki Seyşeller’e kuş uçuşu 25 dakika uzaklıkta, 750 dönümlük bir ada. Beyaz kumlu plajları, kaju çalılıkları, bambu ve palmiye bahçeleriyle kaplı. Turkuvaz denizin ortasında bir cennet adeta. Kapasite sınırlı, fiyat bol sıfırlı

Fregate Island Private sınırsız lüksün, muhteşem bir doğanın, kusursuz bir hizmetin iç içe olduğu bir ada. Bu adada villaların arasında nesli tükenmekte olan kuşlar ve dev kaplumbağalar dolaşıyor. Fregate Island Private’a, Seyşeller’in uluslararası havaalanından helikopter veya küçük uçaklarla yapılan 25 dakikalık yolculukla gidiliyor.
Adada sadece 16 villa var. Bu villaları Taylandlı ve Balili mimarlar dekore etmiş. Çatıları sazdan yapılmış. Adada aynı anda maksimum 40 kişi konaklayabiliyor. Aktiviteler ise her zevke göre şekillendirilmiş. Kimi misafirler su sporları yaparken bundan hoşlanmayanlar için de her villanın kendi verandasındaki masaj seansları cazip bir keyif fırsatı sunuyor.
Adadaki her villanın 150’şer metrekarelik oturma alanına ilave yaklaşık 20 metrekarelik bir TV odası, dev bir teras, özel yüzme havuzu, oturma imkanlı tam donanımlı bir mutfak var. Her biri verandaya bakan 70 metrekare büyüklüğünde toplamda üç adet yatak odası var. Ayrıca, her birinde ayrı TV, CD / DVD player ve mini bar var. Tabii ki misafirlerin talepleri için tahsis edilmiş özel uşaklar da size hizmet için 24 saat hazır.
Adada iki restoran var. Ama bununla yetinmeyenler düşünülmüş tabii ki. Özel yemekleriniz için de dilerseniz şefi kendi muftağınıza çağırıp orada istediğiniz yemekleri de yaptırabiliyorsunuz. Burada amaç, anne ve babaların, çocuklarını bakıcılara emanet ederek tatilde tam bir romantizm yaşaması. Ama onlar böyel bir keyif sürerken çocukların da gönüllerince eğlenmesi sağlanıyor. Onlara için özel tasarlanmış oyun alanları var.

BEŞ GÜNLÜK TATİL 175 BİN LİRACIK

Bu adada tatil yapmak isteyenler Türkiye’deki acenteler üzerinden de rezervasyon yaptırabiliyor. İki kişilik, üç odalı presidential villaların beş günlük tam pansiyon konaklama fiyatı 71 bin 942 Euro yani yaklaşık 175 bin TL. Buna Emirates Havayolları ile business class uçak bileti ücreti, Emirates Holidays paketi kapsamında özel helikopter transferi, konaklama ve tüm vergiler dahil.
Adada biraz daha makul fiyatlara tatil yapmak isterseniz, iki kişilik, bir odalı presidential villalardan kiralayabilirsiniz. Bu villalar da lüks hiç az değil: Bir yatak odası, bir oturma odası aynı zamanda yemek yemek için uygun alana bağlantılı büyük banyolar, iki açık hava banyosu, büyük bir teras, villaya özel havuz, jakuzi, havuz başında yatak var. Bu villaların ücreti biraz daha düşük. Yine Emirates Havayolları ile business class uçak bileti ücreti, Emirates Holidays paketi kapsamında özel helikopter transferi, tam pansiyon, konaklama ve tüm vergiler dahil iki kişi için fiyat 24 bin 397 Euro.

845 bin dolara hibrid otomobil
/images/100/0x0/55eac547f018fbb8f8959ffc


Hem lüks hem de çevreye duyarlı otomobil isteyenler bu aralar rotayı Porsche bayilerine çeviriyor. İlk kez 2010 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Porsche’nin yeni hibrid aracı 918 Spyder’dan yalnızca 918 adet üretiliyor. Siparişler şimdiden alınmaya başlandı. Fakat otomobile kavuşmanız için Kasım 2013’e kadar beklemeniz gerek. Fiyatı 845 bin dolar olan araç, hibrid olduğundan benzinden tasarruf etmenizi sağlıyor. Bununla birlikte normal araçlardaki tüm lüksü de barındırıyor. Sahip olduğu 500 beygir gücündeki iki adet elektrikli V-8 motoruyla 3.2 saniyede 96 kilometre hıza çıkabiliyor. En fazla çıkabildiği hız ise saatte 320 kilometre.
False