GeriSeyahat Selimiye’de olduğun gibi gel tatili
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Selimiye’de olduğun gibi gel tatili

Selimiye’de olduğun gibi gel tatili

Bodrum kalabalığının stresinden, Çeşme’nin beach club kirliliğinden, Antalya’nın porsiyonları da otelleri kadar kocaman olan "her şey dahil" sisteminden sıkıldıysanız, Selimiye’de bunların hiçbiri yok! Selimiye’de aynı güneşin altında sükûnet, pırıl pırıl ve dibindeki balıkları sayılan bir deniz, taze taze pişirilmiş kabak çiçeği dolmalarıyla çiftlik değil gerçek deniz levrekleri var.

Selimiye, Marmaris’in en bakir köylerinden biri. Pek bir yerlerde kalmamış bu özelliğiyle ismi kulaktan kulağa fısıldanan, bu yazın en gizli adreslerinden. Bugüne kadar bu kadar gizli kalmasının en büyük nedeni ise Marmaris’e 1 saat uzaklıkta, dağların arasında saklı kalmış olması. Düzenli dolmuş seferlerine bile yeni yeni başlandı. Aslında Marmaris’ten başlayan mavi yolculuk teknelerin en önemli duraklarından biri Selimiye. Ama teknelerinin ilgisi bile, bu minicik köyün turistik bir kasaba haline gelmesine neden olamamış.

Burası tam bir balıkçı köyü. Yerli halk evini yeni yeni pansiyona çevirmeye, apart oteller, bungalov tarzı pansiyonlar ve mini moteller yapılmaya başlamış. Sakın ola birkaç yıldızlı bir otel aramayın. Adı üzerinde burası bir köy.

MUTLAKA TEKNE TURU
/images/100/0x0/55ea66e5f018fbb8f87d8db1


Boylu boyunca kocaman bir koy üzerine yerleşen Selimiye’de nerede kalırsanız kalın deniz aynı güzellikte. Kıyıdaki bütün pansiyonların önünden denize girmek mümkün. Koy ise tam bir göl misali; sahilde güneşlenirken denize baktığınızda dört tarafı kapalı görünüyor. Bu özelliği sayesinde rüzgarı az, dalgasız ve harika bir sahile sahip.

Yapabileceğiniz en güzel aktivite, günübirlik tekne turuna çıkmak. Ancak teknenin kaç kişiyle yola çıkacağını öğrenmenizi tavsiye ederiz. Orhaniye’den kalkan balık istifi teknelerde, dinlenmek yerine fenalık geçirmek işten değil. En güzeli küçük teknelerle, az sayıda kişiyle yola çıkmak. Ya da kaldığınız motelin, pansiyonun sahibinin teknesini kiralayabilirsiniz. Çünkü bu balıkçı köyünde hemen herkesin ya bir teknesi ya da teknesi olan bir akrabası var.

Selimiye’den yola çıktıysanız, ilk durak Amerikalı’nın Evi. Burası karayolunun olmadığı minik bir koya yapılmış güzel bir taş evin iskelesi aslında. Amerikalı erkeğin güzel Türk kıza duyduğu aşk üzerine evi yaptırdığı, ancak bu aşk sona erince sattığı söyleniyor. Denizi muhteşem ama şu anda sahibi bir Türk ve evinin iskelesine yapılan bu turlardan ne kadar hoşlandığı meçhul.

İkinci durağımız Emel Sayın Koyu. Neden Emel Sayın koyu dendiği konusunda dedikodu muhtelif. Burada Emel Sayın’ın evi falan yok. Belki denizin pırıl pırıl yeşilimsi rengini ünlü sanatçının gözlerine benzetmiş olabilirler. Selimiye’den de durgun bir denize sahip.

Diş Adası volkanik yapısı nedeniyle bir dişe benziyor ve adayı çepeçevre yüzerek katetmek, çok zevkli. Ardından Manastır Koyu’na yöneliyoruz, buraya Kamelya Adası da deniyor. Adanın sahili, içilesi bir temizliğe ve müthiş bir maviliğe sahip. 30 metre dip görüşüne imkan veren denizin kıyısında her yaşta insanın tırmanabileceği seviyede bir manastır var. Mozaikli bahçesi ve kalıntılarıyla ilgi çekiyor. En güzeli de adada yaşayan keçiler. Meraklı bakışlarını üzerinizden eksik etmiyorlar.

Selimiye, olduğunuz gibi gidebileceğiniz, çeşit çeşit bikinilere, şık şıkırdım pareolara ihtiyaç duyulmayacak kadar mutevazı bir tatil alternatifi. Bir nevi olduğun gibi gel tatili!

NASIL GİDİLİR

Kendi otomobilinizle ya da uçakla Dalaman üzerinden Marmaris ilk durak. Eğer Dalaman’a uçakla geliyorsanız, Dalaman’dan Marmaris’e Havaş otobüsleri çalışıyor. Yol 1 saat sürüyor. Marmaris’te otogara çok yakın olan duraktan Selimiye’ye günde iki kez minibüs kalkıyor. Ayrıca Bozburun minibüslerine de binebilirsiniz. Kendi aracınızla gidiyorsanız, Marmaris’ten yola çıktıktan sonra Datça yolundan Orhaniye istikametine sapıyorsunuz. Ardından önce Hisarönü’nü, sonra Orhaniye ve Turgut köylerini geçiyor, dağların arasında gizli kalmış Selimiye koyuna iniyorsunuz. Marmaris-Selimiye arası 45 dakika sürüyor. "Aracım yok ama Selimiye’yi merkez tutup karadan mavi yolculuk yaparım" derseniz kiralık otomobil en iyi seçenek. Günlüğü 50-60 YTL.

NEREDE KALINIR

Mavi Deniz Motel: Selimiyeli Esra ve Ramazan Şahin çiftinin işlettiği sekiz odalı motel. Bahçesinde organik sebzelerin yetiştiği, çardağın altında yemeklerin sunulduğu mekan, koyun kalınabilecek en güzel yerlerinden. Bu yıl yapılan iskelesi, güneşten akşam saatlerine kadar yararlanma fırsatı veriyor. Mavi Deniz’in teknesinde Ali Kaptan, en güzel koylara rehberlik ediyor. Oda fiyatı kahvaltı dahil kişibaşı 60 YTL. Tel: (252) 446 42 20

Beyaz Güvercin: Köyün en gelişmiş oteli. Bir beach club havası, biraz daha modernite arayanlar için. Tel: (252) 446 42 74 (4 Hat)

Nejla Pansiyon: Yine köyün yerlisi bir çifte ait. Muhteşem çiçeklerle dolu bahçesiyle büyülüyor. Tel: (252) 446 40 44-45

NE YENİR

Mavi Deniz Motel’in yemekleri, Egeli bir tanıdığınızın ev yemekleri kadar lezzetli. Kabak çiçeği dolmasının çiçekleri, salatanızın biberleri, salatalıkları, hemen otelin önündeki bahçeden toplanıyor. Sardunya ise Selimiye’nin ünü köy sınırlarını aşmış restoranı. Burada yemek molası vermek için tekneler geliyor. Tam bir balık restoranı. Sahibi Mehmet Bey’in yarattığı özel balık yemeklerini denemelisiniz. Arora’yı Eda Taşpınar’ın İsveçli annesi işletiyor. Önündeki iskelesiyle yabancı bandıralı yatların uğrak noktası. Uluslararası bir mutfağı var ama mezeleri son derece yerel ve özellikle denenmeye değer. Beyaz Güvercin Otel’in restoranı Zeytinli’ye de uğrayabilirsiniz.
False