GeriSeyahat Sekiz yaşına giren Dulcinea artık Beyoğlu’nun markalarından biri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sekiz yaşına giren Dulcinea artık Beyoğlu’nun markalarından biri

Sekiz yaşına giren Dulcinea artık Beyoğlu’nun markalarından biri

Ä°stiklal Caddesi üzerinde ilk solda, Soho’nun da bulunduÄŸu MeÅŸelik Sokak numara 20’de bulunan Dulcinea bu yıl 8 yaşına girdi. Artık BeyoÄŸlu’nun markalarından biri. New York tarzı bir ÅŸehir kahvesi olan Dulcinea, sanata meraklı bir kitlenin buluÅŸma noktası. Ä°ÅŸ çıkışı uÄŸranılan, dostlarla randevulaşılan, sinema sonrası bir iki tek atmak için gelinen bir mekan. Ä°ÅŸletmecilerden Muzaffer Derman, en büyük farklarının mutfak ve servis kalitesi olduÄŸunu söylüyor. Dulcinea’yı, aynı zamanda mekanın sahibi de olan İç Mimar Sami Akdeniz tasarlamış. Zaten ismi de o vermiÅŸ: Dulcinea, Don KiÅŸot’un meÅŸhur sevgilisi... Mekanın duvarlardaki tablolar da Sami Bey’e ait. Burası için yapılmış avize de dikkat çekiyor. FAJÄ°TA VE SUFLEBurada mutlaka fajita’yı denemelisiniz. SoÄŸan, 3 çeÅŸit peynir ve tercihe göre tavuk ve dana eti ile kömür ızgarada hazırlanan bu Meksika yemeÄŸini herkes seviyor. Fajitanın tavuklusu 12 milyon TL, danalısı 15 milyon TL, karışık olanı ise 14 milyon TL. Müdavimlerin tatlı konusunda tercihi ise sufle. Güveçte yapılanı 8.5 milyon TL, daha sıvı ve akışkan çikolatayla yapılanı 9.5 milyon TL. DiÄŸer yemek fiyatları da 10-15 milyon arası deÄŸiÅŸiyor.ORTA KATTA DJ PERFORMANSI Dulcinea aynı zamanda bir müzik kulübü. Caz festivallerine sponsorluk yapıyor. Her gece Dulcinea’nın sürekli DJ’i Barış Dergiten müzik yapıyor. Her çarÅŸamba Radio Oxygen DJ’lerinden Zeynep ve Roxanne’nin Ladies Night’ı, cuma geceleri de Radyo FG DJ’lerinin performansları dinlenmeye deÄŸer. ALT KATTA PARTÄ°LERDulcinea’nın alt katı bu yıl özel partilere kiralanmaya baÅŸladı. Mekanla irtibata geçtiÄŸiniz takdirde bu katta müzik partisinden sergiye, söyleÅŸiden film gösterimine ve hatta kitap tanıtım etkinliklerine kadar her türlü organizasyonu yapmak mümkün. Adres: MeÅŸelik Sokak No:20 BeyoÄŸlu. Tel: 0212-245 10 39.Gezi’nin restoranı olduTaksim’de Atatürk Kültür Merkezi’nin hemen yanında 22 yıldır hizmet veren Gezi Pastanesi, birkaç yıl önce yenilendi, arkaya doÄŸru geniÅŸletildi. Önce çikolata ve pasta bölümlerine arkada büyük bir kafe ekledi. Son olarak da bir lokanta açıldı. Gezi Ä°stanbul Cuisine adı verilen restoran, ÅŸu ana kafenin bir bölümü olarak hizmet veren üst katta bulunuyor. Åžef Talip ÇiloÄŸlu ve ekibinin yemekleri hazırlayışını izlemek mümkün. Restoran, haftaiçi 12.00-24.00 saatleri arasında hizmet verecek. Haftasonu ise servis 02.00’de bitiyor. Gezi Ä°stanbul çorbası, Gezi Ä°stanbul mantısı, günün deniz ürünleri, kuzu ÅŸaÅŸlık ve Gezi Ä°stanbul kup, ÅŸefin tavsiyelerinden. Fiyatlar 5.5-21 milyon lira arasında. Tel: 0212-292 53 53. Akaretler’de yeni bir mekanÄ°stanbul’da birçok mekan iÅŸleten New Yorker Grubu son yerini 1 Aralık’ta Akaretler’de açtı. Tasarımını Bahar TaşçıoÄŸlu ve Burcu Yazgan’ın yaptığı Macka, geniÅŸ bir bar, rahat koltuklarla döşenmiÅŸ bir lounge ve restoran bölümünden oluÅŸuyor. Burada yemekten sonra DJ müzikleriyle sabaha kadar eÄŸlenmek de mümkün. Süleyman Seba Caddesi (Akaretler YokuÅŸu) No: 93-Maçka. Tel:0212- 236 35 35.Rakılı dondurma Artz Restaurant’daHilton ParkSa otelindeki Artz Restaurant’da, ‘özel gurme mönü’de, deneysel yeni tatlar yer alıyor. Rakılı dondurma, kadehte çoban salatası, yoÄŸut cipsi, kızılcık sorbesi, irmik helvası rüyası, rakı sos eÅŸliÄŸinde peynirli mantı gibi. Bu mönüyü Åžef Eyüp Kemal Sevinç ve ekibi yarattı. Ana yemek olarak sunulan ‘viÅŸne pestili ile kaplanmış kalkan balığı’ da çok beÄŸeniliyor. Maçka Parkı’na ve boÄŸaza bakan lokantada özel gurme mönüsü 60 milyon lira. Bayıldım Caddesi No. 12 Maçka. Tel: 0212-310 12 00. Cibalikapı Balıkçısı Moda’daHaliç kıyısında hizmet veren Cibalikapı Balıkçısı, geçen haftasonu Moda’da yeni ÅŸubesini açtı. Eski Moda Ä°skelesi yolunun başında yer alan Cibalikapı Balıkçısı’nın bir de bahçesi var. Moda’daki ÅŸube, yine bir Rum meyhanesi havasında düzenlendi. Kalamar tavası, ahtapot ızgarası iddialı. Balıklar, kömür ateÅŸinde piÅŸiriliyor. Tatlı olarak, kuru üzüm pekmeziyle yerli susamdan yapılan tahin-pekmez tatlısı çok beÄŸeniliyor. YemeÄŸinizi yerken, Rum melodileri ve eski Türk filmi müzikleri size eÅŸlik ediyor. Mekanın otoparkı da var. Tel: 0216-348 93 63. Haliç’teki Cibalikapı Balıkçısı: 0212-533 28 46.Ä°STANBUL Bu kitabı okuyorKorkma Bu AkÅŸam Gelip Çalmam...PERÄ°HAN MAÄžDENBu albümü dinliyorBize de Bu YakışırEBRU GÃœNDEÅž (yerli)Hangs on Little Tomato PINK MARTINI (yabancı)Bu filmi seyrediyorG.O.R.A Â
False