GeriSeyahat "Şehir Tiyatrosu basit bir şube müdürlüğüne dönüştürülecek"
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
"Şehir Tiyatrosu basit bir şube müdürlüğüne dönüştürülecek"

"Şehir Tiyatrosu basit bir şube müdürlüğüne dönüştürülecek"

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikleri protesto etmek için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde bir basın açıklaması düzenledi. İSTİŞAN (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Sanatçıları Derneği) üyesi Aslı Öngören bildiriyi okuyan isim oldu.

Basın açıklaması sırasında Muhsin Ertuğrul tiyatrosu önünde sanatçılar, yönetmenler ve oyuncuların da aralarında olduğu yaklaşık 300 kişilik grup yerini aldı.

İşte basın toplantısında okunan bildirinin tam metni:

 

Şehir Tiyatrosu basit bir şube müdürlüğüne dönüştürülecek

İşte oyuncu ve sanat yönetmenlerinin konuyla ilgili yorunları:

Yönetim kuruluyla beraber istifa Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu: İstanbul'a bir şekilde bulaşmış bir insanın bile yetişmesinde en büyük katkıyı Şehir Tiyatroları yapmıştır.

İstanbul Şehir Tiyatroları Eski Genel Sanat Yönetmenleri'nden Orhan Alkaya: bu yönetmeliği hazirlayip çikaranları değil, hayal edenleri tarih affetmeyecek Önlerinde diz çökeceğimizi sananlar, yanıldıklarını görecektir. Herkes bu yüzden acı çekecek ama en çok İstanbul seyircisi acı çekecek.

İstanbul Şehir Tiyatroları Eski Genel Sanat Yönetmenleri'nden Gencay Gürün: Şehir Tiyatroları bir pırlantadır. Bu yapılan bir cinayettir. Ben nasıl bi hastanenin başına getirilemezsem onların da böyle bir kurumun başına gelmesi düşünülemez.

Şehir Tiyatroları Sanatçısı Mazlum Kiper: Şu andaki yöneticilerin hiçbirini ben getirmedim, Kadir Topbaş getirdi. Madem bu böyle oldu, madem bu insanlara yöneticilik yaptiriyorsunuz, neden yönetmeliği bu insanlardan gizli kapaklı yaptınız. Ben hiçbir şey bilmiyorsam, bürokratların ne kadar bildiğini takdirlerinize bırakıyorum.

İstanbul Şehir Tiyatroları Eski Genel Sanat Yönetmenleri'nden  M. Nurullah Tuncer: Bir mahkeme sürecim var, yeniden Genel Sanat Yönetmeni olabilirim. Daha önce Erol Keskin zamanında Bir yönetmelik çalışması yapılmıştı. Tiyatroyu , tiyatrocular yönetecekse bunun nasıl olabileceğini de Bilmeleri gerekir. Bu sanatçılar çok konuşuyorlar ama icraatları yok dedirtmemek için bir yönetmelik hazırlamıştık. Ama geldiğimiz durumda, maalesef Tiyatroyu Tiyatrocuların değil bürokratların yaptığı yönetmelik yönetecektir. Bu kabullenilemez.

İstanbul Şehir Tiyatroları Eski Genel Sanat Yönetmenleri'nden Erol Keskin: Tiyatro seyircisi yaşamış olduğundan çok farklı bir dünya seyrettiği için düşünmek Zorundadır. Tiyatro sanatını icra edenlere neyi nasıl oynayacaklarını söylemek düşmancadır.

İstanbul Şehir Tiyatroları Eski Genel Sanat Yönetmenleri'nden Hayati Asılyazıcı: Ben herseyden önce Şehir Tiyatrosunun izleyicisiyim. Bu gidişe katılmam mümkün değil. 56 yılda birçok yönetim gördüm, Şehir Tiyatrosu'na böyle karanlık perde çekilmemisti.

False