GeriSeyahat Saray usulü kereviz
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Saray usulü kereviz

Saray usulü kereviz

Kerevizler bir parmak kalınlığında ve yuvarlak ÅŸekilde kesilir. Tencerede altı bardak su ilávesiyle haÅŸlanır, çıkartılıp bir tepsiye dizilir ve üzerleri kavrulmuÅŸ kıymayla kaplanır, kıymanın üzerine eritilmiÅŸ kaymak dökülür.Kızgın fırında penbeleÅŸinceye kadar piÅŸirilip kavrulmuÅŸ soÄŸan rendesi ve karabiberle karıştırılır. Bir çorba kaşığı un tereyağında ezilerek kızartılır, üzerine ağır ağır süt iláve edilir ve karışım kerevizlerin üzerine dökülür. Ä°nce rendelenmiÅŸ kaÅŸarla servis yapılır.Â
False