GeriSeyahat Reyhanca
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Reyhanca

Reyhanca

Antalya'da Keşfedilecek Yeni Lezzetlerin Ev Sahibi

Gourmet Club

Bekr-i Mustafa

Restoran ve şarap evi olarak birkaç hafta önce hizmete açılan Bekr-i Mustafa, zengin mutfağı ile kısa zamanda vazgeçilmezler arasına girmeyi başardı.

BEKR-İ Mustafa'da dikkatimi en çok çeken mekanın sıcaklığı ve sahiplerinin müşteri ile yakından ilgilenmesi, hatta bizzat öneride bulunup sipariş alması. Ayrıca daha içeri girmeden küçük bir şaşkınlık yaşıyorsunuz zaten, restoran bir apartmanın altında ama bir konak görünümünde.

ŞARAP EVİ

Restoran her gece açık ve canlı müzik var. Gitarist Hamdi'nin yaptığı müzik bütün gece, hatta bazen sabaha kadar sürüyor.

Bekr-i Mustafa aynı zamanda şarap evi olduğu için en kaliteli şarapları da bulmak mümkün. Yeni bazı şarapları da araştırıp listeye dahil etmeye çalışıyorlar. Bu kadar zengin şarap çeşidine rağmen rakı veya başka bir tercihiniz olursa o da mümkün. Restoran sahipleri 3 ortağın ilkesi müşteri memnuniyeti... Daha önce belirttiğim gibi bizzat sipariş alıp servis yapıyorlar. Çok samimi bir ortamda güzel yemekler tatmak büyük keyif.. Yemeğe başlangıç peynir tabağı veya soğuk et tabağı ile yapılabileceği gibi zengin meze çeşitlerinden de alınabilir. Ben Arnavut ciğeri, Paçanga böreği, Soslu patlıcan, Beyin pane'den azar azar denemeyi tercih ettim. Hepsi son derece güzeldi. Ayrıca barbunya pilaki, lakerda, somon fümeyi de öneririm. Salata olarak ismini ilginç bulduğum Tahtadağ salatasını aldım. Kaşık salatasının ceviz ve nar ekşisi ile tatlandırılmış hali muhteşem olmuş, kesinlikle denemelisiniz.

ÇİNGENE ÇÖMLEĞİ

Ana yemeklerin isimleri de çok ilginç. Çökertme, Çingene çömleği, Şefin kuzusu, Dürdane'nin tavuğu gibi.. Ayrıca mönüde ‘‘Denizden’’ başlığı ile Mezgit buğulama, Kalamar tava ve Karides güveç yer alıyor deniz ürünü isteyenler için.. Çingene çömleğini çok merak edince onu tatmak istedim. Hem kuzu, hem tavuk etinin, soğan, sarmısak, biber ile güveçlenmesinden ibaret yemeğin tadı damağımda kaldı.

Mönü bu kadarla da kalmıyor. Ispanaklı ve mantarlı bonfileler, Antrikot bohçası, Kuzu külbastı, Tavuk sarma seçenekler arasında. Mönünün en sonunda da ‘‘Atıştırmalar’’ var ki herhalde gece sabaha doğru tekrar atıştırma ihtiyacı duyanlar için...

Bekr-i Mustafa hem çok ilginç hem de çok keyifli bir mekan. Bu mekanda yemeğin bir kişi için faturası içki ve ‘‘atıştırma’’ dahil, 12- 15 milyon lira civarı. Ayrıca Bekr-i Mustafa'nın öğle vakti de dönüşümlü mönülerle hizmet verdiğini hatırlatmak isterim.

Adres ve telefon

Adres: Bekr-i Mustafa, Eski Lara Cad, Falez Sit, No:31/2, Antalya

& Tel: 0.242. 311 57 36

Reyhan BAŞAL

Tel: 0242/340 38 38

False