GeriSeyahat Renee Fleming
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Renee Fleming

Renee Fleming

Aya İrini
22.07.2011
20:00

Ünü kıtaları aşmış bir soprano, parıltısıyla göz kamaştıran bir yıldız, Renée Fleming İstanbul’da! Günümüzün “en olağanüstü seslerinden biri” olarak nitelendirilen, dünyanın en büyük opera sahnelerinde ve konser salonlarındaki performanslarıyla muhteşem bir kariyere sahip olan Amerikalı soprano, klasik müzik dışı alanlarda da elde ettiği başarılarıyla haklı bir üne kavuştu. Bir müzik elçisi olarak Renée Fleming, 2006 Nobel Barış Ödülü töreninden, Pekin’de gerçekleştirilen 2008 Olimpiyat Oyunları’na kadar sayısız performansıyla dünyanın en seçkin etkinliklerinin aranılan ismi haline geldi.

18 Ocak 2009’da Barack Obama’nın Lincoln Anıtı’nda gerçekleştirilen başkanlık kutlamasında da yer alan sanatçı, şimdiye kadar tam 12 defa Grammy’ye aday gösterildi, son kaydı “Verismo” ile “En İyi Klasik Vokal Performans” dalında üçüncü Grammy Ödülü’nün sahibi oldu. Sanatçı, Strauss’un tüm yapıtlarını kapsayan “Daphne”, caz albümü “Haunted Head”, film müziği “Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü” ve geçtiğimiz yıl Haziran ayında Decca ve Mercury’den çıkan Leonard Cohen ve Peter Gabriel’in şarkılarından oluşan “Dark Hope” adlı kayıtlarla çalışmalarını oldukça geniş bir yelpazede sürdürüyor. Çağımızın en sevilen ve ünlü müzikal elçilerinden biri, soprano Renée Fleming Metropolitan Operası’nın 125 yıllık tarihinde solo konser vererek açılış gecesi galasını gerçekleştiren ilk kadın sanatçı olarak bir devrim yarattı.

Kusursuz yorumu, müzikal hâkimiyeti ve kariyerindeki üstün başarılarıyla eleştirmenlerin, sahnedeki çarpıcı karizmasıyla da müzikseverlerin gönlünü fethetmiş olan Fleming’e bu özel konserde şef Sasha Goetzel yönetiminde İKSV’nin sürekli orkestrası Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik edecek.

NE KADAR:

5. Kategori - 475.00 TL
1. Kategori - 375.00 TL
2. Kategori - 325.00 TL
3. Kategori - 275.00 TL
4. Kategori - 22.50 TL
False