GeriSeyahat Pabucumu yerim demeyin bir de çizmeyi deneyin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Pabucumu yerim demeyin bir de çizmeyi deneyin

Pabucumu yerim demeyin bir de çizmeyi deneyin

Türkiye'nin en iyileri listesinde bu hafta İtalyan lokantaları var. On kişiden oluşan jüriye 'Çizme yemekleri' deyince akıllarına gelen ilk beş mekanı sorduk.

EN İYİ 10

1- SPASSO

2- MEZZALUNA

3- PAPERMOON

4- IL PADRINO

5- HÜNAL'S NORTH SHIELD'S

6- BACI

7- DA MARIO

8- PUCCI

9- PREGO

10- ARMANI


Bu hafta jüri bir kafeyi de en iyi on lokanta listesine soktu: Armani. Şeflerin çoğu italyan. Danışmanları İtalyan. Fiyatlar biraz tuzlu. En pahalısı Hyatt Regency'deki Spasso: Kişi başı 80-100 milyon lira. İtalyan lokantalarında canlı müzik yok. Hepsinde CD'den İtalyanca şarkılar çalınıyor. Çoğu gece yarısı olmadan kapanıyor, yani homini gırtlak, tumba yatak. Bir tek Gümüşsuyu'daki Pucci'nin ilerleyen saatlerde hareketli müzikler çalan bir DJ'i var. Müdavimlerin hepsi başka başka şeyler seviyor, Hülya Avşar ve Kaya Çilingiroğlu bu konuda da anlaşamıyor, biri Pucci'ci diğeri Da Mario'cu. İşte jüri üyelerinin tercihlerinde adı en çok geçen 10 en iyi İtalyan lokantası

SPASSO

Napoli usulü kalkanı mutlaka deneyin


Haftaiçi 19:00-23:00, cuma, cumartesi 19:00-23:30 arası servis yapılıyor. Pazar günleri kapalı. Rezervasyon yapmak gerekiyor. CD'den İtalyanca şarkılar çalınıyor. Yılbaşı, Sevgililer Günü gibi özel günlerde fiks mönü uygulanıyor. Alakart mönü ise kişi başı 80-100 milyon lira arasında değişiyor. Napolili usta Giovanni Terraciano şefliğinde hizmet veriyor. Napoli usulü kalkan balığını mutlaka denemek lazım. Mehmet Yaşin proscuiutto’ları çok beğendiğini söylüyor. İstanbul, Hyatt Regency Oteli, Taşkışla Caddesi No: 1, Taksim (212) 368 12 34

MEZZALUNA

Öğle yemeklerinde borsa ve reklam dünyası burada


Öğle 12:00-15:30 akşam 18:00-22:30; cumartesi pazar kesintisiz olarak servis yapılıyor. Öğleleri rezervasyona gerek yok. CD'den yemek müziği çalınıyor. Sahibi Cihan Bingöl, Rudi Pellino şefliğinde hizmet veriyor. Fiks mönü yok. Fiyatlar kişi başı 40 milyon lira civarında. Öğleleri borsa ve reklam dünyasından akşamları sanat ve spor camiasından müdavimler görmek mümkün. Çarşamba ve Perşembe günleri sosyete hanımlarının buluşma noktası. Robespierre Pizza'yı mutlaka denemek lazım. Hülya Ekşigil pizzada, Mehmet Yaşin de ince pizzada çok başarılı olduklarını söylüyor. İstanbul, Abdi İpekçi Caddesi No: 38/1, Nişantaşı (212) 231 31 42

PAPERMOON

Mario Paolillo'nun elinden çıkan lezzet


12:00-01:00 arası servis yapılıyor. Rezervasyon gerekiyor. CD'den İtalyan müziği çalınıyor. Fiks mönü yok. Fiyatlar kişi başı 60 milyon lira civarında. Adnan Polat, Mustafa Koç, Serdar Bilgili, Aslı Üstünkaya müdavimleri arasında. Süt danası pirzolayı mutlaka denenmeli. Mario Paolillo şefliğinde hizmet veriyor. Mustafa Oğuz ahtapot carpaccio'ya bayıldığını söylüyor. İstanbul, Ulus Caddesi Akmerkez, Etiler (212) 282 16 16.

IL PADRINO

Kubat, Athena,Mirkelam müdavimler listesinde


12:00-23:00 saatleri arasında servis yapılıyor. Rezervasyon kabul edilmiyor. Fiks mönü uygulaması yok. Fiyatlar kişi başı 25-30 milyon lira arasında. CD'den yemek müziği çalınıyor. Masada herkesin farklı şeyler sipariş edip ayrı ayrı tadına bakılması tavsiye ediliyor. Müdavimleri arasında Kubat, Athena üyeleri, Mirkelam, Seren Serengil, Haşmet Babaoğlu, Bendeniz gibi isimler var. Mehmet Yaşin tavada pizzayı övüyor. İstanbul, İskele Caddesi No:8/1, Caddebostan (216) 385 94 21

HÜNAL'S NORTH SHIELD'S

Ahtapot carpaccio’su yerken Ortega'ya rastlayabilirsiniz


19:00-23:00 arası servis yapılıyor. CD'den İtalyan müziği çalınıyor. Sahibi Teoman-Lale Hünal çifti, Mario Parisi şefliğinde hizmet veriyor. Gruplara özel fiks mönü uygulanıyor. Alakart fiyatlar kişi başı 40-45 milyon lira arasında. Ahtapot carpacciosu mutlaka denenmeli. Rapaic, Ortega, Eren Talu, Deniz Akkaya gibi isimler müdavimleri arasında. Tuğrul Şavkay şefin spesiyalitesinin kayda değer olduğunu söylüyor. İstanbul, Akaretler Sıraevleri Süleyman Seba Caddesi, Beşiktaş (212) 259 30 30

BACI

Bilenler, raviolibaci yenir diyorlar

12:00-00:00 arasında servis yapılıyor. Haftasonları rezervasyon gerekiyor. Fiks mönü yok. Alakart fiyatlar kişi başı 30-35 milyon lira arasında. CD'den İtalyanca müzik çalınıyor. İşletmecisi Tula Karacaladis, Murat Serelli şefliğinde hizmet veriyor. Raviolibaci mutlaka denenmeli. İstanbul, Zühtüpaşa Mahallesi, Şefik Bey Sokak No: 1 Kadıköy, (216) 418 88 08

DA MARIO

Prosciutto'yu burada tatmak lazım


Altı gün 12:00-23:00, pazar günü 13:00-23:00 arasında servis yapılıyor. Akşamları rezervasyon gerekiyor. İtalyanca yemek müziği çalınıyor. Fiks mönü yok. Fiyatlar kişi başı 30-40 milyon lira arasında. Carpaccio denenmeli. Tarkan, Faruk Süren, Deniz Akkaya, Hülya Avşar müdavimleri arasında. Mustafa Oğuz proşittoyu bir de burada tatmak gerektiğini söylüyor. İstanbul, Dilhayat Sokak No: 7, Etiler (212) 265 51 86

PUCCI

Gruplara özel fiks mönü uygulanıyor.

Öğle 12:00-15:00, akşam 18:00-02:00 arasında servis yapılıyor. Her ikisine de rezervasyon gerekiyor. DJ, CD'den yemek müziği çalıyor, ilerleyen saatlerde müzik canlanıyor. Gruplara özel fiks mönü uygulanıyor. Alakart mönü fiyatları kişi başı 30 milyon lira civarında. Sahibi Emrah Hattat, Murat Mencütekin şefliğinde hizmet veriyor. Müdavimleri arasında Nail Keçili, Tuğçe Kasap, Kenan Doğulu, Kaya Çilingiroğlu gibi isimler var. Deniz mahsülleri rizottosu mutlaka denenmeli. İstanbul, İnönü Caddesi Deniz Apartmanı No: 30 Gümüşsuyu, (212) 293 67 60

PREGO

El yapımı makarnalarıyla ünlü

19:00-23:00 arası servis yapılıyor. Saat 15:00'ten sonra rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Fiks mönü yok. Alakart fiyatlar kişibaşı 65-75 milyon lira arasında. CD'den modern müzik çalınıyor. Erkan Özerman. Kenan İmirzalıoğlu müdavimleri arasında. El yapımı makarnalar mutlaka denenmeli. İstanbul, Yıldız Caddesi Conrad Oteli, Beşiktaş (212) 227 30 00.

ARMANI

Taze makarnası ile limon likörü

Pazar hariç her gün 10:00-24:00 arasında servis yapılıyor. Öğleleri rezervasyon gerekmiyor. CD'den yemek müziği çalınıyor, cumartesi akşamları DJ var. Fiks mönü yok. Alakart fiyatlar kişibaşı 40-45 milyon lira arasında. Müdavimleri arasında Şebnem Çapa, Cengiz Abazoğlu gibi isimler var. Taze makarna ve limoncello (limon likörü) mutlaka denenmeli. İstanbul, Maçka Caddesi No: 35, Teşvikiye (212) 224 44 77

GURMELERDEN OLUŞAN BÜYÜK JÜRİ SEÇTİ

Yemek kültürü yazarı gazeteci

Tuğrul Şavkay

Gusto Dergisi Genel Yayın Yönetmeni

Mehmet Yalçın

Gazeteci

Güngör Uras

Yemek kitabı yazarı ve gurme

Engin Akın

Yemek kültürü programı yapımcısı

Hülya Ekşigil

yediklerini yazarak paylaşan gezgin yazar

Mehmet Yaşin

İşadamı kimliği gurmeliğini gölgelemeyen

Mustafa Oğuz

Damak tadının sayılan kılavuzu gazeteci

Ali Sirmen

Mimar, gurme, yazar

Ali Esad Göksel

Zarafetin ekranda ve sofradaki üstadı

Atilla Dorsay
False