GeriSeyahat Otomobil sevdalılarına özel otel bile yaptılar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Otomobil sevdalılarına özel otel bile yaptılar

Otomobil sevdalılarına özel otel bile yaptılar

Otomotiv kültürü bugün lisanslı ürünler ile giyim tarzlarımızı, sponsorluklarla eğlence anlayışımızı belirlerken Almanya’nın Stuttgart kentinde kurulan konsept bir otel ise bu kültürü kullanarak otomobil meraklılarının ‘konaklama’ anlayışını da değiştiriyor. 34 farklı konseptte düzenlenmiş odası bulunan otel, dekorasyonu ile daha lobiden içeri adım atar atmaz otomobil meraklılarını büyülemeyi başarırken, odaların hepsi özel olarak gerçek otomobillerin şasileri ve araçlardan çıkarılan parçaların kullanımıyla döşenmiş.

OTOMOTİV sektöründe yaşanan gelişmeler sadece teknolojik atılımlar veya markaların tasarım anlayışları alanında gerçekleşmiyor. Özellikle 21’nci yüzyılın ikinci yarısıyla beraber otomobiller sadece dört tekerlekli araçlar olmaktan çıkıp, otomobilseverlerin hayat tarzlarını da etkileyen ana etmenlerden biri haline geldi. Oluşan otomotiv kültürü markaların lisanslı ürünleri ile giyim tarzlarında, sponsorluklarla düzenlenen otomobil yarışlarında, eğlence anlayışında, gelişen sürüş keyfi ile seyahat alışkanlıklarında silinemez izler bıraktı. Almanya’nın Stuttgart kentinde kurulan konsept bir otel ise bu kültürü kullanarak otomobil meraklılarının ‘konaklama’ anlayışını da değiştiriyor.

Adım atar atmaz büyülüyor

Otomobil kültüründen fazlasıyla etkilenen Stuttgart kentinde yer alan V8 isimli otel, 2009 yılından bu yana hizmet veriyor. 34 farklı konseptte düzenlenmiş odası bulunan otel, dekorasyonu ile lobiden içeri adım atar atmaz otomobil meraklılarını büyülemeyi başarıyor. Devasa bir V8 motordan bozma cam sehpa ve lobinin ortasında bulunan klasik bir Mercedes SL size daha ilk başta otel hakkında fikir verirken, 20 bin metrekarelik alana sahip otelin içerisindeki her oda misafirlerini farklı bir havaya sokmayı başarıyor.

Gerçek araçlar kullanılmış

Otelde yer alan odaların hepsi özel olarak gerçek otomobillerin şasileri ve araçlardan çıkarılan parçaların kullanımıyla döşenmiş. Seçilen araçların hepsi farklı dönemlerde otomobil kültürüne etki etmiş modellerden oluşurken odaların genel dekorunda bu modellerin simgelediği hayat tarzlarından esintiler de görmek mümkün. Araçların gövdelerine yerleştirilen yataklar her ne kadar odalarda en çok dikkat çeken özellik olsa da dekorasyonda kullanılan küçük detaylar ve duvarlar da yer alan fonlar da ambiyansın yaratılmasında önemli bir rol oynuyor. Televizyon standı olarak duvara monte edilmiş bagaj bölmeleri, duvarlarda yer alan retro çizimler ve markaların simgelerinden oluşan dekorlar odaları otomobil severler için adeta bir mabet haline getiriyor.

Farklı konseptler de var

Benzin istasyonu, tamirhane, veya arabalı sinema gibi düzenlenmiş yaratıcı konsept odaların yanısıra üreticilerin posterleri ve logoları kullanılarak düzenlenmiş genç odaları havasında farklı bölümlerde otel bünyesinde mevcut. Konsept odaların dışında eski bir hava limanı binasından dönüştürülen ve sade tasarımlarıyla ön plana çıkan ‘Bauhaus’ tarzı ile döşenmiş odalar da bulunurken, otelin lüks odalarından oluşan ‘zeplin’ süitleri ise gecelik 489 dolar fiyatına rağmen özellikle balayındaki çiftler tarafından oldukça rağbet görüyor. Otelde ön plana çıkan birkaç konsept ise şöyle;

Cadillac ile sinema keyfi

Amerikalıların meşhur ‘otomobilli sinema’ eğlencelerinden esinlenerek tasarlanan konsept oda klasik bir Cadillac’tan bozma yatağı barındırırken tavanı kaplayan yıldızlar ve duvarlardaki retro sinema afişleri odadaki sinema ambiyansını güçlendiriyor.

Yıkama bandı boyunca frene basmayın

Klasik bir Mercedes’in yatak olarak yer aldığı otoyıkama odası ise yıkama bandını andıran dekorasyonu ve’gaza veya frene basmayın’ gibi oto yıkamalarda yer alan espirili uyarılarla dikkat çekiyor. Ayrıca banyo kapısında yer alan ‘sürücüler için yıkama’ yazısı da hoş bir ayrıntı.

Benzin istasyonunda konaklamak

70’lerden kalma bir Shell istasyonu olarak dizayn edilmiş odada yatak olarak ise klasik bir Volkswagen yer alıyor. Retro benzin pompaları, etraftaki boş variller ve yatağın üzerindeki benzinlik tavanı şeklindeki bölüm ile istasyon ambiyansı başarılı bir şekilde yaratılmış.

False