GeriSeyahat Okay Temiz’in tatil sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Okay Temiz’in tatil sırları

Okay Temiz’in tatil sırları

Caz perküsyoncusu Okay Temiz, tatillerinde çoğunlukla sessiz, evi gibi hissettiği mekanları tercih ediyor. İşte favori mekanları.

OTELLER

Club Blue Dreams
Bodrum
Geniş bir alana sıralanan odaları, otele beyazın hakim olmasını, iç ve dış mekanlardaki huzuru, özellikle gece sessizliğini seviyorum. Yemekleri standardın üzerinde. Spor tesisi, çay bahçelerini kullanmak keyifli. Tabii ki denizinin temizliği harika.
(Standart oda fiyatı 290 TL. http://clubbluedreams.com)

Club Orient
Burhaniye, Balıkesir
Burası çok özel bir tesis. Genelde seçkin Alman çocuklu aileler tercih ediyor. Ayrıca Cumhuriyet gazetesinin yazar ve okurlarının devamlı uğrak yeri. Denize sıfır konumu, şahane zeytinyağlıları ve kaliteli sıcak yemekleri unutulmaz. Huzurlu, sessiz, oksijeni bol, ulaşımı kolay.
(Mayısta açılacak otelin yarım pansiyon kişi başı fiyatı 116 TL. www.club-orient.com.tr)

Kesre Otel
Alaçatı, İzmir
Ufak, çok sempatik bir ev gibi sade. Geniş bahçesinde şahane kahvaltı keyfi, sessiz olması ve çevresiyle mimari uyumluluğu insanı mutlu ediyor. Bizzat sahiplerinin servisi üstlenmesi ayrı bir samimiyet katıyor. Kaliteyi de beraberinde getiriyor. (Standart oda fiyatı 190 TL. www.kesreotel.com)

Okay Temiz’in tatil sırları

RESTORANLAR

Falls in Galata
Galata
Eski bir Rum evi. Sinegogla yan yana. İki katlı evdeki her şey antika. Bu yer huzur dolu, çok sakin. Sokağın ve şehrin stresinden uzak. Özel yapım şarapları ve güzel mutfağı buraya sık sık gitmemi sağlıyor. (www.fallsingalata.com.tr)

Sensus
Galata
Galata’daki “sen sus” kendi ürettiği şarapları, yine kendi ürettiği peynirlerden hazırladığı özel tabaklar eşliğinde sunuyor. Fiyatları çok hesaplı. Akşamları atölyemdeki derslerden sonra ritim kursuna katılan dostlarımla sık sık ziyaret ediyorum. (http://sensuswine.com)

Bayazhan Restaurant
Gaziantep
Eski bir handa, geniş bir mekan. Yapının tüm özellikleri korunarak, abartısız şekilde restore edilmiş. İç ve diş mekanları, geniş avlusu insanı rahatlatıyor. Tabii Gaziantep deyince akla genelde et yemekleri gelir. Restoranın mönüsü de et ağırlıklı. İçli köftesi çok hafif ve leziz. (www.bayazhan.com.tr)

KAFE / BAR

Nardis Jazz Club
Kuledibi
Hem yaşadığım mahalleye çok yakın hem de konserler veriyorum. Ayrıca müzisyen dostlarımı da burada dinleyebiliyorum. (nardisjazz.com)

Fashing
Stokholm, İsveç
Stokholm’de yaşadığım dönemde gittiğim bir mekan. Bölgenin en iyi konserleri burada olur.
(www.fasching.se)

Doo Bop Club
Vasa, Finlandiya
Findlandiya’da oğlum Tomi’nin de doğduğu Vasa şehrinde yaşadığım dönemde sık gittiğim kulüplerden biriydi Doo Bop. Burada çok özel gruplar konser verir. İçkinizi usta barmenler hazırlar. (www.doobop.fi)

False