GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Gökçeada’nın film, müzik ve şarap günleri

Türkiye’nin en büyük adası Gökçeada yılın en şenlikli haftasını yaşıyor. 14’üncü Gökçeada Film Festivali ve Tarımla Yaşam Şenliği dün başladı. Festival süresince film gösterilerinin yanı sıra eğlenceli yarışmalar, konserler, dans gösterileri, şarap tadımları yapılacak, Cumhuriyet Meydanı’nda organik pazar kurulacak. Cuma gününe kadar sürecek etkinlikler kapsamında her gün dev şişme oyun alanında çocuk şenliği, yüz boyama yarışması düzenlenecek. Kemancı Deniz Sargut ve bariton Kaan Karataş her gün saat 16.00’da Kaleköy’de, Yeni Türkü topluluğu 29 Temmuz saat 21.30’da amfitiyatroda konser verecek. Bugün Yeni Bademli Köyü’nde yemek yarışması düzenlenecek. Adanın yeni butik şarap üreticisi TıNı Bağcılık, Şarapçılık, Şirinköy’de  yarıaçık cezaevinden şaraphaneye dönüştürdüğü tesislerinde festival boyunca tadım günleri düzenleyecek. Konuklarına cabernet sauvignon ve merlot üzümlerinden filtre kullanmadan, adanın geleneksel yöntemiyle hazırladığı iki yeni şarabını sunacak.

Şeker Bayramı’nda İngiltere ve İskoçya

Hey Travel Trends, Şeker Bayramı’nda Londra, York, Edinburgh, Chester gibi İngiltere ve İskoçya’nın önemli şehirlerini kapsayan 8 günlük özel bir tur düzenliyor. 27 Ağustos’ta başlayan turda fiyatlar kişi başı 1395 Euro’dan başlıyor. (www.heytraveltrends.com)

Çamtepe’de doğa gözlemi yapın

Buğday Derneği, İda Dağı’nın eteklerinde gökyüzünü, kuşları, bitki ve böceklerini gözlemlemek, doğanın sırlarını keşfetmek isteyen doğaseverler için 29 Temmuz’da üç günlük “Doğa Gözlem Okulu” düzenliyor. Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi’ndeki etkinliklerde katılımcılar uzman astronom, botanikçi, biyolog eşliğinde gözleme çıkacak. Japon haiku şiiri gibi doğadan ilham alan edebiyat örneklerini inceleyecek, edebiyat sohbetleri yapacak. Konaklama, Küçükkuyu’dan servis, konaklama, yemek dahil 365 TL.
(www.camtepe.org)

Seferihisar’da çocuk festivali

1. Uluslararası Shining Star Çocuk ve Gençlik Festivali İzmir’in Seferihisar Beldesi’nde Angora Beach Resort’da 18-21 Ağustos arasında yapılacak. Festivale İtalya, Romanya, Bulgaristan, Rusya, Litvanya, Malta, Estonya, Fransa, İspanya ve Moldova’dan gelen yarışmacılar katılacak. Her yarışmacı ülkelerinde sevilen iki şarkıyı seslendirecek. 06-20 yaş aralığında üç ayrı yaş kategorisinde mücadele edecek yarışmacılara, uluslararası katılım sertifikaları ve çeşitli armağanlar sunulacak. Türkiye’den de yüksek katılım beklenen festival için bu ayın sonuna kadar başvuru yapılması gerekiyor. (www.wafainternational.com)

Silence Beach’i gizli misafirler denetliyor

Side’nin Kızılağaç bölgesindeki Silence Beach Resort, 2003’den beri hizmet kalitesini “gizli misafir” uygulamasıyla kontrol ediyor. Geçen ay Danimarkalı bir misafir ve Türk eşi tesiste konaklayarak, rezervasyon aşamasından çıkışa kadar süreci video, ses kaydı ve rapor halinde Silence Beach Resort yönetimine sundu. Gizli misafirden otel üst yönetimi dahil hiçbir çalışanın önceden haberi yoktu. SPA, havuz, lunapark, aquapark, restoran, bar, spor salonları bulunan Silence Beach Resort, ultra her şey dahil konseptiyle çalışıyor. Standart odada çift kişi konaklamanın fiyatı 432 TL. (www.silencebeachresort.com)

Tarihi villalarda Antakya lezzetleri

Alaçatı’daki Noche Otel, geniş bir bahçenin içine yerleştirilen ve tarihi taşlarla inşa edilmiş dört villa ile hizmet veriyor. Her biri farklı tarzlarda dekore edilmiş yüksek tavanlı odaları var. Ege ve Antakya mutfağından seçeneklerin servis edildiği kahvaltıda ev yapımı turunçgil reçelleri, zahter, cevizli biber, ezme peyniri, tuzlu yoğurt, biberli ekmek, çökelek gibi farklı lezzetlerden tadabilirsiniz. İki kişi oda kahvaltı konaklamanın fiyatı 300 TL. (www.nocheotel.com)

Bodrum Oda Orkestrası’ndan Side’de ücretsiz konser

Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 28 Temmuz akşamı saat 21.30’da Apollon Tapınağı’nda Bodrum Oda Orkestrası sahne alacak. Bach, Albinoni, Mozart ve Vivaldi’nin eserlerinin seslendirileceği konserde, Antonio Pirolli yönetimindeki Bodrum Oda Orkestrası’na ünlü kemancı Mario Hossen eşlik edecek. Etkinliğe katılım ücretsiz. (www.sidefestival.com)

False