GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

15 talihli çifte çay hasadı turu

Doğadan, Rize’ye ücretsiz hasat turları düzenliyor. Bu amaçla Migros’larda 31 Mayıs’a kadar sürecek kampanya başladıldı. 5 TL’lik Doğadan siyah çay alan çayseverler arasında yapılacak çekilişle 15 çift, “Doğadan Çay Hasadı Turları”na katılma şansı yakalayacak. İki günlük turlara katılacaklar İstanbul’dan Trabzon’a uçakla gidecek. Doğadan’ın Rize’deki tesisinde çay üretimine tanık olacak, uzmanlar eşliğinde tadım yapacak. Ayder’de konaklayacak. Uçurtma Deresi’ne akan çağlayanların arasında doğa yürüyüşüne çıkacak. Gizli bahçelerden çay toplayacak. (www.dogadan.com)

Tarihi konakta bahar şenliği

Güllü Konakları, İzmir Havaalanı’na 70, Selçuk ilçesine 8 kilometre uzaklıkta. Meryem Ana Evi, Efes Harabeleri gibi tarihi mekanların yanı sıra, Kuşadası’na da yakın mesafede. 12 odası var. Farklı konseptlerde tasarlanan her bir odada tarihi motifler göze çarpıyor. Şirince’nin vazgeçilmez tatları olan yuvarlama, sakızlı sebzeli güveç, paşa böreği ve gül yapraklı köy baklavası Güllü Konak’ın özel lezzetleri arasında. Hıdırellezde ateş yakılıyor, kutlamalar yapılıyor. Oda kahvaltı hizmet veren otelde konaklamının fiyatı standart odada çift kişi 270 TL. (Tel: 232 898 31 31)

Havai fişek şölenine katılın

Almanya’nın Bonn kentinde her yıl mayısın ilk cumartesi günü kutlanan “Rhine in Flames” etkinliği dünyanın en büyük ve uzun havai fişek gösterisi. Karanlık çöktüğünde 100’den fazla geminin havai fişekler atarak Ren nehrinde seyredeceği gösteri kapsamında gökyüzü birbirinden canlı binlerce renge boyanıyor. Germanwings, bu tarihte Türkiye’den Bonn’a 29.99 Euro’dan başlayan fiyatlarla uçuyor. (www.germanwings.com)

Yatçılık eğitimi almak ister misiniz

Gravity Company, İstanbul’dan uzaklaşmadan yatçılık eğitimi almak isteyenlere farklı eğitimler sunuyor. Yarış ve gezi yatçılığının yanı sıra temel yatçılık eğitim programları da bulunuyor. İki saat teorik 14 saatlik pratik eğitimi kapsayan başlangıç temel yelken eğitimi kurs ücreti 649 TL. Bu program ile yelkenli teknelerle istediğiniz rotada seyir etme becerisine sahip olunabiliyor. 4 ila 7 kişilik gruplar halinde verilen eğitime katılmak için deneyim şartı aranmıyor. Kalamış - Adalar parkuru üzerinde gerçekleştirilen eğitimde rüzgara ve yağışa dayanıklı yelken kıyafeti gibi ihtiyaçlar kurum tarafından karşılanıyor. (www.gravityxstore.com)

Anneler Günü’ne özel program

Beyoğlu’ndaki Boğaz manzaralı, Gezi Hotel Bosphorus’ta Anneler Günü’ne özel SPA ve yemek programı var. Vücut kesesi, köpük masajı, ayak refleksolojisi, sırt masajı ve 12.00-17.00 saatleri arasında ana yemek, tatlı ve meşrubattan oluşan öğle yemeğinin fiyatı bir kişi için 190 TL. Bir diğer seçenek bir gece deluxe odada indirimli konaklamanın fiyatı ise oda kahvaltı 2 kişi için 300 TL. (Tel:0212 393 27 00)
False