GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Harry Potter’ın Orlando’daki tematik parkı 28 Mayıs’ta açılıyor.

Universal Stüdyoları’nın film atmosferinde tatil imkânı sunduğu Orlando Universal Resort, bu yaz yeni bir tematik park açıyor. ABD’nin Florida eyaletindeki tematik parka eklenen Harry Potter’ın Büyülü Dünyası, 28 Mart’ta kapılarını ziyaretçilere açacak. Bu proje kapsamında “Macera Adaları”ndan biri Harry Potter mekânlarına, kahramanlarına ayrıldı. Ziyaretçiler Hogsmeade köyünün caddelerinde yürüyecek, Hogwarts Şatosu’ndaki üç boyutlu görüntülerde film kahramanlarıyla karşılaşacak. Mağazalardan büyücülük malzemeleri alabilecek, Hog’s Head adlı barda balkabağı suyu içebilecek, çikolatadan yapılmış kurbağa prensleri tadabilecek. Zonko’da sihirbazlık malzemeleri alabilecek. Universal Resort, açılış nedeniyle, konaklama içeren özel tur paketleri hazırladı. Yetişkinler için dört gecelik paketler 285 dolar. 3-9 yaş arasındaki çocuklar için 130 dolar. Konuklar Universal Partner Hotel, Quality Inn International gibi otellerde konaklıyor. (www.universalorlando.com)

En tuhaf mekânlar, en tuhaf olaylar
Seyahat rotanızın üstündeki ilginç mekânlardan, olaylardan haberdar olmak istiyorsanız yola çıkmadan önce internet başına geçip Atlas Obscura’ya göz atmanızda yarar var. Sitenin kurucularından Joshua Foer “Merak uyandıracak, yeterince bilinmeyen ya da hiç duyulmayan bölgeler, olaylar hakkında bilgi veriyoruz” diyor. Sitede 45 tür memeliden 205 farklı penis örneğinin sergilendiği Reykyavik İzlanda Fallik Müzesi’nden (üstte), İtalyan kriminoloji uzmanı Cesare Lombroso’nun Torino kentinde katillerin kafatası, beyin ve cinayet aletlerini sergilediği Lombroso Müzesi’ne kadar pek çok mekân ve bu mekânlarda düzenlenen etkinlikler tanıtılıyor. Site, bilgi vermekle kalmıyor, etkinlikler, turlar düzenliyor. Turlara katılanların fotoğraflarını sergiliyor. Tüm internet kullanıcılarını şehirlerindeki, ülkelerindeki tuhaf mekânları bu arşive eklemeye davet ediyor. (www.atlasobscura.com)

Dört mevsim konukevi
Çanakkale Ayvacık, Bektaş Köyü’nde bulunan Eren Konuk Evi üç oda ve geniş bir salondan oluşuyor. Taş Ev, 2002’de Mimar Hüsmen Ersöz tarafından yapıldı. Uzun yıllar, İstanbul’da yaşayan müzisyen-sanatçı bir ailenin, konut olarak kullandığı evin bahçesine, 2008’de daha özgün ve modern bir anlayışla yapılan dört oda ve yüzme havuzu eklendi. Böylece yapı konukevine dönüştürüldü. Dört mevsim hizmet veriyor. Tek kişi yarım pansiyon 90 TL.
(www.erenkonukevi.com)

19 Euro’ya Stuttgart Bahar Festivali’ne uçun
Almanya’nın Stuttgart kentinde17 Nisan’da başlayan Bahar Festivali, 9 Mayıs’a kadar sürecek. Cannstatter Wasen’de gerçekleşecek etkinlikte çok renkli ve neşeli saatler geçirmek mümkün. Festivalde çekiliş standları, devasa bir dönme dolap, büyük hızlı tren ve birbirinden güzel lezzetlerin bulunduğu yemek standları bulunuyor. Düzenlenecek çeşitli müzik ve eğlence programları aileler ve çocuklara unutulmayacak deneyimler vaat ediyor. Alman Havayolu şirketi Germanwings, festival süresince 19 Euro’dan başlayan fiyatlarla bilet satacak. Germanwings, İstanbul-Stuttgart arasında haftada üç gün Airbus A319 tipi uçaklarla sefer yapıyor.  (www.germanwings.com)

İtalya’da hazine avı
Eğer rehber eşliğindeki standart turları çok sıkıcı buluyorsanız, şehirleri keşfederken heyecan yaşamak istiyorsanız size iyi bir haberimiz var. İtalyan oyun firması Log607, heyecan arayan gezginler için özel bir etkinlik geliştirdi. Maori dilindeki “arama” sözcüğünden esinlenerek bu programa Whai-whai adı verildi. Define avı yaparak şehirleri keşfetmek isteyen gezginler İtalya’daki turistik mağazalardan ya da internet üzerinden bir oyun programı alıyor. Pakette oyun kurallarını anlatan bir kitap, harita ve İtalya’da kullanılabilecek cep telefonu SIM kartı bulunuyor.
Şimdilik sadece Roma, Floransa, Venedik, Verona için program hazırlandı. Örneğin Venedik’te aranan define Marco Polo’nun Moğol İmparatoru Kubilay Han’dan çaldığı ileri sürülen sihirli asa. Cep telefonundan gönderilen gizli kodla oyun başlıyor. San Marco Meydanı’na yönlendirilen gezginler, buraya vardıklarında, kitaptaki bir soruyu yanıtlıyor. Doğru cevap karşılığında gönderilen şifre, bir sonraki hedefin adresine dönüşüyor. (www.log607.com)

İnternetten öde, indirim kazan
Milta Tur, online ödeme seçeneklerinde tek çekimde yüzde 45’e varan indirimler sağlıyor. Ayrıca Axess kartına yüzde 40’a varan indirim ve altı taksit imkânı var. Diğer kartlara da yüzde 35’e varan indirim ve yine altı taksit fırsatı bulunuyor. Erken rezervasyon yaptırılan otellerin fiyatları her şey dahil kişi başı 44 liradan başlıyor. (www.milta.com)

False