GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Şeb-i Arus, gelecek hafta başlıyor

Mevlana Celaleddin-i Rumi, ölümünün 736’ncı yıldönümünde Konya’da bir dizi etkinlikle anılacak. Şeb-i Arus, yani Mevlana’nın Tanrı’ya kavuşmasının yıldönümü nedeniyle, 7-17 Aralık’ta 15 sema gösterisi düzenlenecek. Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çıpan’ın verdiği bilgiye göre, sema gösterileri için geçen haftaya kadar yaklaşık 18 bin rezervasyon yapıldı. Beş gösterinin biletleri tükendi. Birçok turizm acentesi, özellikle hafta sonuna denk gelen 13-15 Aralık günlerinde Konya turları düzenliyor. Şeb-i Arus gecesi 17 Aralık için de özel turlar yapılıyor. Gitmeyi düşünüyorsanız, bilet ya da tur rezervasyonu için elinizi çabuk tutun. Sema programları 12, 13, 16 ve 17 Aralık’ta saat 14.00’te, diğer günlerde sadece gece düzenlenecek. Gece seansları Şeb-i Arus gecesi 19.00’da diğer günler 20.00’de başlayacak. Giriş ücretleri bu yıl 15 TL olarak belirlendi. 17 Aralık gecesi ise fiyat 50 TL. (www.konya.bel.tr)

Sex and the City’nin çekildiği mekânları gezin

New York’taki The Marmara Manhattan, Türk misafirlerine şehirde tematik gezi programları hazırladı. TV’deki Amerikan dizilerine meraklı kişiler için The Sopranos, Gossip Girl, Sex&The City gibi en popüler dizilerin geçtiği mekânlara turlar düzenleniyor. Carrie’nin alışveriş yaptığı mağazalar, Serena ve Blair’in okulu, Sopranos’un pizzacısı gibi mekânlar görülüyor. Dizilere meraklı olmayanlara ise şehirde alışveriş turu alternatifleri sunuluyor. (www.themarmarahotels.com)

Kaleiçi’nden Akdeniz

Kauçuk Otel, Antalya’nın merkezinde, kalabalıktan ve gürültüden uzak konaklama imkânı sunuyor. Kaleiçi’ndeki otel, aslına sadık kalınarak restore edilmiş iki tarihi Antalya evinin birleştirilmesiyle kurulmuş. Toplam sekiz odalı, 21 yatak kapasiteli. Ayrıca iki çift kişilik oda ve salondan oluşan bir süiti bulunuyor. Otel, havaalanına 10 kilometre uzaklıkta. Odaları sedir ağacı kokan otelden Kaleiçi’nin tarihi dokusunu, arnavut kaldırımlı sokaklarını, Akdeniz’in sonsuz maviliğini seyredebilirsiniz. (www.kaucukotel.com)

Ahşap konakta köy tatili

Elekdağ Kaptan Konak, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı orman köylerinden Arıgören’de. Yaklaşık 1200 metre yüksekliğe kurulmuş. Çevresi çam ormanlarıyla kaplı. Odalarındaki çarşaflardan, kahvaltıdaki reçellere kadar her şey özel üretiliyor. Otelin bulunduğu Elekdağ adını çevresindeki Müslüman ve Ermenilerin birlikte yaşadığı köylerin elek geleneğinden alıyor. Geçmişte eleğin ahşap kasnağını Müslümanlar yaparmış. Ermeniler ise ince deri işçiliğini üstlenirmiş. Otel konuklarına rehber eşliğinde doğa yürüyüşü, mantar turları, dağlar ve köylerde foto safari turları düzenliyor. Kaptan Konak’ın mutfağında yerel lezzetler sunuluyor. Otel, her şey dahil sistemiyle çalışıyor. (www.elekdagkaptankonak.com)
False