GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Sonbahar yağışları Akdeniz sahilinde doğayı yeniden canlandırdı. Eylül ortasında açmaya başlayan siklamenleri, bugünlerde çiğdemler, ada soğanları, çayır papatyaları izliyor.

Tahtalı’nın eteğindeki Flora Bahçesi

Sonbahar yağışları Akdeniz sahilinde doğayı yeniden canlandırdı. Eylül ortasında açmaya başlayan siklamenleri, bugünlerde çiğdemler, ada soğanları, çayır papatyaları izliyor. Bu coşkuya tanık olabileceğiniz Flora Akdeniz Bahçesi, Antalya’nın Tahtalı Dağı eteklerinde. Olimpos sahiline yaklaşık 450 metre yüksekten bakan bir platoda, çamların arasında yer alıyor. İki yanından dereler akan arazide aromatik bitkilerin yanı sıra yöreye özgü her türden çiçek yetişiyor. İstanbul’dan uzaklaşmak isteyen fotoğrafçı Selahattin Kalıpçı ve eşi Ayşe Dirikman, 1993’te önce Çıralı’da Flora Pansiyon’u kurdu. 2007’de botanik bahçesi oluşturmak, organik tarım yapmak amacıyla pansiyonu antik Likya Yolu üzerindeki Beycik yöresine taşıdı. 14 dönümlük arazide şifalı bitkiler ve baharatlar bahçesi, kaktüs bahçesi oluşturdu. Şimdilerde bir arboretum kurmak için çalışıyorlar. Güneş feneriyle aydınlanan tek ağaç bungalovlarında ve evlerinde doğaseverleri, yürüyüşçüleri, doğa fotoğrafçılarını da misafir ediyorlar. Dileyen, çadırda kalabiliyor. Beycik bölgesi Antalya’ya 70, Kemer’e 25 kilometre uzaklıkta. Antalya - Kaş karayolundan 1.3 kilometre içeride. (http://olymposflora.com)

İpekyolu’nun masal kentleri

Yazın sıcaktan kavrulan Özbekistan’ı sonbahar serinliğinde görmek isteyenler için GeziciYAK, İpekyolu turu hazırladı. 10 günlük tur 24 Ekim’de başlıyor. Yolculuğun ilk durağı Taşkent. Kentteki önemli medreseleri, müzeleri gezen grup daha sonra Ürgenç, Hive, Buhara, Emuderya, Yangigazgan Çölü, Aydargöl, Semerkand’a uğrayacak. Buhara Medresesi, UNESCO Dünya Mirası listesindeki Hive, çöl şehri Nutara, Gur Emir Türbesi, Uluğbey Rasathanesi gibi önemli duraklar gezi rotası içinde. Tur ücreti 2390 dolar. Özbekistan Havayolları yerine THY ile uçmak isteyenlerin 60 Euro fark ödemeleri gerekiyor. (www.geziciyak.com)

Kruvaziyerle Kanarya Adaları’na

MSC Cruises, kış aylarında da Akdeniz’deki kruvaziyer turlarını sürdürüyor. MSC Cruises ve MSC Fantasia gemisiyle,19 Kasım çıkışlı Kanarya Adaları turu 11 gece, 12 gün sürecek. Cenova’dan hareket edecek olan gemiler Barcelona, Cebelitarık Boğazı, Funchal, Tenerife, Arrefice, Malaga, Civitavecchia rotasını izleyerek yine Cenova’ya dönecek. Aynı tur bayram tatilinde tekrarlanıyor. Bu kez Cenova’dan hareket tarihi 11 Aralık olacak. (www.msccruisesturkey.com)

Patara Prince, Cumhuriyet Bayramı’nı baloyla kutluyor

Antalya’nın Kaş İlçesi’ndeki Patara Prince, 29 Ekim’de özel bir tatil paketi sunuyor. Dört gece kalanlar üç gecelik konaklama ücreti ödeyecek. Otel, her yıl düzenlediği geleneksel Cumhuriyet Bayramı Balosu’nu bu yıl da tekrarlıyor. Kaş ve Kalkanlılar, bölgede yaşayan yabancılar, otel müşterilerinin katıldığı baloda orkestra eşliğinde dans ediliyor, özel mönü tadılıyor. Dört günlük tatilde otelin havuzundan yararlanabilir, çevrede yürüyüşlere çıkabilirsiniz. Bölgede deniz suyu sıcaklığı 26 derece. Giderken mayonuzu yanınıza almayı unutmayın. (www.pataraprince.com)

Sapanca’da SPA keyfi

İstanbul’a karayoluyla 45 dakika mesafedeki Güral Sapanca Wellness Park, kent yorgunlarına yenilenme, tazelenme imkânı sunuyor. Refleksoloji, çikolata masajı, lomi lomi Hawaii, dört el masajı gibi seçeneklerin yanı sıra hamilelere özel rahatlatıcı masaj uygulanıyor. (www.guralsapanca.com)
False