GeriSeyahat Mr.Gurme
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Mr.Gurme

Mr.Gurme

Villa Keyif

Adı üstünde, tam bir ‘Keyif mekanı’ burası. 1999'un en iyi bulduğum 10 restoranı listesine koymuştum Villa Keyif'i ancak dört kez ziyaret etmeme rağmen bugüne kadar neden orayı ‘iyi’ bulduğumu yazacak fırsatım olmamıştı.

‘Buraya bayan eli değdiği belli’ lafından aslında pek hoşlanmam. Genelde itici bulurum bu lafı ama bu sefer kullanacağım çünkü Villa Keyif'de ortaklar Ayla ve Ayşe hanımların emeği çok geçmiş belli.

Zarif bir düzenleme yapmışlar iç mekanda. Zaten Levent tenis kulübüne sapan yolun hemen köşesinde bulunan bu Villa, iç düzenlemesiyle ‘gelin beni restorant yapın’ diye bağırıyormuş, biraz da zevk eklenince 'keyif' ortaya çıkıvermiş.

*

Girişte sol tarafta bar var. Villa Keyif'te haftanın hemen her günü bir özel müzik gecesi var.

Canlı müzik 23.00 de başlıyor. Disjokeyli geceler de düzenliyorlar.

Örneğin şubat ayında salı günleri DJ geceleri, çarşamba geceleri Ece Berker'den latin ve pop müziği, perşembe geceleri barmen ve dj geceleri cuma ve cumartesi geceleri de Sibel ve Selim Trio'dan canlı müzik var. (Bu arada Ece Berker'in sesine de bayıldım, bunu da söylemeliyim)

*

Burası bir Akdeniz mutfağı restoranı.

İspanyol nüanslı yemekler ağırlıkta.

Girişteki barda her akşam 18.00'den itibaren İspanyolların ‘tapas’ olarak adlandırdıkları ‘küçük porsiyonlarda sunulan çeşitli mezeler’ veriliyor.

Size tavsiyem alt kattaki ana restorantta da tapas isteyin. Gerçi ilk dört ziyaretimde bunu alt katta da verdiler ama son gidişimde tapasın sadece üst katta verildiğini, aşağıya servis yapmadıklarını belirttiler. Belki o sadece o gecelik bir şeydi bilemiyorum artık.

*

Hele her zaman yapılmayan fava o akşam varsa mutlaka deneyin. Çok güzel yapıyorlar favayı. Ancak tapasları fazla kaçırırsanız ana yemekleri tadabilmeniz de mümkün değil. Dur demeyince durmayı düşünmüyorlar, hepsi de lezzetli, bu nedenle de kendinizden geçebilirsiniz.

Ana yemek sunuşlarında kullanılan tabakların şekli de çok hoş tüm yemekle bütünleşmiş gibi bir havası var tabağın.

İspanyol ağırlıklı bir Akdeniz mutfağı olduğu için ben genelde Paella yemeği tercih ediyorum burada.

Ancak et ve tavuk çeşitleri de hayli fazla. Deniz ürünleri itinayla seçilmiş ve sayıca fazla olmasalar da hepsi layığıyla pişiriliyorlar.

Örneğin Kılıç balığı karpaçyosu gerçekten güzel. Buğulama levrek de vardı son gittiğimizde o da güzeldi.

*

Mönü de piza da var ve restoranın şarap seçicisi size gayet güzel yardımcı olarak yemeklerle iyi giden şarapları seçmenizde yol gösteriyor.

Güzel bir ortam, iyi bir servis, güzel yemekler, güzel müzik, güzel bar sohbeti. Daha ne istenebilir ki?

Akasyalı Sokak No.2 4.Levent (Levent Tenis Kulübü Sokağı)

Tel: (212) 264 0720 - 281 8739

Yozgat’ın Tandır’ı

Tandırı heryerde yiyebilirsiniz belki ama Yozgat'ta tandır yemeden de bu işi hakkıyla yaptığınızı söyleyemezsiniz.

Yozgat'ın tandırının yanısıra testi kebabı ve arabaşı da meşhurdur.

Bu güzel yemekleri en iyi şekilde tadabileceğiniz mekanlardan bir tanesi şehir merkezine girdiğinizde hemen önünüze çıkan ‘66 Kebap’ salonudur.

Lokantanın sahibi olan Cahit Seçkin ‘Lezzeti tatmak zevk ise sunmak sanattır’ sloganıyla mesleğini yaptığını ifade ediyor.

Tandır kebabının nasıl yapıldığını 20 yıllık aşçı Muharrem Yılmaz'dan dinliyoruz:

‘Orta yağlı kuzu eti parçalanıp, bol tuza batırılıp, 24 saat bekletilir.

Etin kanlı suyu çıkar, et terbiye edilmiş olur.

Terbiye edilmiş et parçaları demir şişlere dizilir, bir saat askıda tutularak tekrar dinlenmeye bırakılır.

Bu arada özel topraktan yapılı tandırın iki kenar kısmına meşe odunları yerleştirilerek, yakılır.

Tandırdaki ateş köz haline geldiğinde dinlenmeye bırakılmış olan etler, tandıra yerleştirilir.

Yaklaşık bir saatlik süre içinde et parçaları sağ ve soldan aldıkları ısıyla kızarır.

Bu et parçaları tandırdan çıkarılır, bıçakla etler şişlenerek kesikler yapılır ve tekrar tandıra konulur.

Yarım saat daha tandırda piştikten sonra çıkartılıp, 30 dakika kadar bakır bir kap içinde dinlenmeye bırakılır..

Tüm bu işlemler sonucunda etler bir yaprak gibi dilimlenip yanında domates, maydanoz, biber ile birlikte servis edilir’

Yozgat'tan herkese afiyetler olsun.

Seyfi Çelikkaya (Yozgat, DHA)

False