GeriSeyahat Mesut Yar’ın tatil sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Mesut Yar’ın tatil sırları

Mesut Yar’ın tatil sırları

Sunucu Mesut Yar, yurtiçinde seyahat etmeyi seviyor.

“Ege’yi avcumun içi gibi, Akdeniz’i Kleopatra kadar, İç Anadolu’yu bir Hitit savaşçısı, Karadeniz’i bir taka kaptanı kadar iyi bilirim” diyor. Hayalinde Ege adalarını kapsayan bir deniz yolculuğu var. İşte Yar’ın favori mekânları...

RESTORANLAR

Kuruçeşme Balık

Balık yemeye çok geç başladım. Ve bu türden bir kültür için İstanbul sanırım bir numaralı başvuru kaynağı. İstanbul’da tercih ettiğim balık restoranı Kuruçeşme Balık. Bunun birkaç nedeni var: Öncelikle kendini, mimarisi ve içeriğiyle yenileyen bir mekân. Bir de sahibi Musa Şit, hakikaten balığın namuslusunu çok iyi bilen bir usta. Samimi sohbetlerin gerçekleştiği, insanın lezzet ve atmosfer açısından hiç yanılmadığı bir restoran. Kalite ve fiyat ikilisinin müthiş bir dengesi var. Hem görmekten hoşlandığım insanlar hep o noktada buluşuyor. Ortalıkta olmaktan ziyade, ortak eğlence ve atmosfer yaratabilen insanların adresi yani...
(www.kurucesmebalik.com)

Bedri Usta Döner&Lahmacun,  Bağdat Caddesi

Balıktan sonra ikinci tercihim kebap. Selamiçeşme Sahilyolu’ndaki Bedri Usta müthiş başarılı bir lezzet paleti ve servis kalitesi yaratıyor benim için. Her gidişimde bir yeni lezzeti daha ekliyorum mönüme. (www.donercibedriusta.com)

/images/100/0x0/55ea0cb6f018fbb8f8674e6c

OTELLER

Villa Aşina Otel,  Datça

“Müthiş bir gurme ve mimar olan Bülent Sancakdar’ın dünyanın her yerinden topladığı objeleri Knidos coğrafyasıyla evlendirdiği bir otel burası. Odaların her biri farklı konseptte ve Akdeniz orijinli bir dünyalı havasında. En sevdiğim odası ön kısımdaki Mikanos mimarisinden etkilenmiş Villa Neylan’ın içinde. Simi Adası’yla paralel bir deniz görüşü var.” Gecelik oda fiyatı kahvaltı dahil 220 TL’den başlıyor. (www.villaasina.com)

Yacht Classic Hotel,  Fethiye

“Bir küçük marina oteli olmasına rağmen çok özenilmiş bir tasarım harikası. Denizin hemen dibinde ve özellikle mutfağı etkileyici. Her yıl küçük eklentilerle dünya çapında bir butik otel olmaya doğru yürüyor. Yelken düşkünlerinin neredeyse vazgeçemediği bir uğrak noktası. Harika bir sessizliği ve çok modern bir kentliliği var.” Gecelik oda fiyatı kahvaltı dahil 214 TL’den başlıyor. (www.yachtclassichotel.com)

Club Rena,  Marmaris Hisarönü

“Yedi odalı ve huzuru hakikaten sessizliğin içinde nokta atışıyla buluyorsunuz. Rüzgârlı bir kumsalı ve aniden derinleşen bir denizi var. Geceleri çok farklı bir manzarayı giyiniyor. Yıldızlardan bir gömlek düşünün; öyle bir şey. Bir de mutfağı hakikaten çok butik ve günlük...” Gecelik konaklama 178 TL’den başlıyor. (Tel: 0252 466 60 53)

GECE KULÜBÜ

Do&Co Stephansplatz,  Viyana

Açıkçası gece hayatından çok hoşlanmam. Ama ille de müzik dinleyeceksem gittiğim mekânlar var. Viyana’da Do&Co Stephansplatz çok etkileyici, mutlaka gidilmeli derim. Koca bir katedralin karşısında ve fena eğlendiriyor insanı.

False