Kendinize iyiliği Ata'nın Yeri'nde yapın
Şehirden küçük bir kaçamak yapmaya ne dersiniz... Kimsenin hayır diyeceğini sanmıyorum! İşte size kendinizi hem evinizde hem de tatilde hissedeceğiniz bir yer Lipsos Otel Ata'nın Yeri... Karaburun'da yer alan mekân denizi, doğası ve içtenliğiyle sizleri bekliyor. Yemeklerinin ünü herkes tarafından biliniyor. Birbirinden keyifli 8 odalı otelin sahipleri Evren ve Ata Soyak. 2005'ten bu yana açık olan Lipsos Otel Ata’nın Yeri hakkında merak ettiklerimizi biz sorduk Evren Hanım anlattı.
Otelinizi diğer otellerden farklı kılan ne?
İzmir kent merkezine iki saat mesafede, sanki dünyanın öbür ucundaymışsınız hissi veren bir köyde yaşıyoruz. Burada, kent yaşamıyla herhangi bir ada yaşantısı arasında sadece
Yemeklerinizi bu kadar özel olmasının sırrı nedir?
“Organik” kelimesi ticari bir anlam kazandığı için organik tarım demek istemiyoruz ama iyi tarım uygulaması yapıyoruz demek yerinde olur. Ürünlerimizi kimyasal gübre ve ilaç kullanmadan yetiştiriyoruz. Tavuklarımıza hazır yem vermiyoruz. Reçelimizi kendimiz yapıyoruz, glikozlu reçel ve bal kesinlikle mutfağımıza girmiyor. Çiftlik balığı kullanmıyoruz Kerevit gibi derin sudan çıkarılan deniz ürünleri hariç balığımızı kendimiz tutuyoruz. Sızma zeytinyağından başka sıvı yağ kullanmıyoruz. Tereyağı, peynir ve bal köyden. Zeytin, haliyle bu yarım adanın en yerlisi. Bağbozumunda gelmişseniz kahvaltı soframızdan buranın razaki ya da keçimemesi üzümü eksik olmaz. Baharda kekikle beslenen oğlak etini de en iyi pişirilmiş vejetaryen yemeğini de burada tatmak mümkün. Bir de kendimize özgü yemeklerimiz var. Yeşil domates mücveri, ebegümeci sarma, patlıcan uyduraki, kalamarlı kara lahana gibi. Geçenlerde adaçayı toplamaya gittik mesela. Adaçayının çok güzel, mor renkli çiçekleri olur. Adaçayı çiçeği reçeli yapmayı deneyelim dedik. Itırlı bir tadı oldu. Osmanlı mutfağında da pişermiş bu reçel, sonradan öğrendik.
Konuklar buradaki yaşamın parçası oluyor.
Otelin arka bahçesindeki bostandan konuklarımız kendi domatesini biberini toplayabiliyor, kümesten yumurtasını kendi alabiliyor. İsteyen konuklarımızı az ötemizdeki köye götürüp onlara keçi peyniri alıyoruz. Köy kahvesinde komşularımızla birer çay içip sohbet ediyoruz. Bahar aylarında birlikte ot toplamaya gidiyoruz. Karaburun, yenilebilir otlar açısından oldukça zengin bir floraya sahip. İki tane kayığımız var, biz balığa giderken isteyen gelebiliyor. Kedileri besliyorlar, sandalye boyuyorlar, birlikte pazara gidiyoruz. Yaz sezonunda değil ama daha sakin bir zamanda gelmişlerse civar köyleri gezdiriyoruz. İsteyen, istediği şeyle ilgilenebiliyor, bütün gün plajda dinlenebiliyor da.
Karaburun’un midyesi meşhurmuş, öyle mi?
Karaburun midyesi diye bir şeyden söz etmek mümkün değil. Civarda midye çıkarılmıyor. Karaburun, Türkiye’nin en temiz denizlerinden birine sahip. Karaburun’un kefali çok lezzetlidir. Akbalık diye de bilinir. Temiz suda harika bir tat alıyor bu balık.
Otel olarak hangi kategoride yer alıyorsunuz?
Sekiz odalı küçük bir oteliz, ayrıca restoran olarak da hizmet veriyoruz. Büyük yatırımların, büyük vaatlerin ya da şaşalı yatak odalarının yeri değil burası. Yerel mimariye uyumlu, kendi halinde bir binada konuklarını ağırlayan, çevreye saygılı küçük bir işletmeyiz. En önemli özelliğimiz, burada herkesin, yakın bir dostunun evine misafirliğe gelmiş gibi hissetmesi.
Tel: (+90) 232 735 43 64at
Gsm: (+90) 533 272 79 92
Faks: (+90) 232 735 43 39