GeriSeyahat Kazıklı koyu nerede, nereye bağlı? Kazıklı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kazıklı koyu nerede, nereye bağlı? Kazıklı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Kazıklı koyu nerede, nereye bağlı? Kazıklı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Türkiye'de saklı kalmış keşfedilmeyi bekleyen pek çok doğal güzellik bulunmaktadır. Bu güzelliklerden biri koylar olarak bilinmektedir. Bazı koylar çeşitli özellikleri ile tanınarak ön plana çıkmış olsa da bazılarının varlığından pek çok kişinin haberi bulunmamaktadır. Kazıklı koyu da bunlardan biri olarak ifade edilmektedir. Bu koy aynı adı taşıyan bir köy içinde yer almaktadır. Peki, Kazıklı koyu nerede? Nereye bağlı? Kazıklı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır? İşte, Kazıklı koyu hakkında tüm detayları derledik.

Kazıklı koyu adını eskiden bu bölgede Yörüklerin çadır kurarken kazık kullanmalarından almaktadır.

 Kazıklı Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Kazıklı Koyu Muğla ilinin Milas ilçesinde bulunan bir koy olarak ifade edilmektedir. Zeytin ağaçları ile çevrili olan bu koyda balıkçılık faaliyetleri de oldukça gelişmiş olmaktadır. Taze balık bulmanın mümkün olduğu bu koy denizden çıkan diğer lezzetleriyle de ziyaretçilerini kendine hayran bırakmaktadır. Koyda yemek yemek için restoranlar bulunmaktadır. Koyda doğa yürüyüşü yaparak gezinti sırasında yol boyunca kekik ve adaçayı toplamak mümkün olmaktadır. Kamp yapmak için alanların olduğu koy sakin su ve temiz bir suya sahip olmaktadır. Koyda oteller ve devre mülklerde bulunmaktadır.

 Kazıklı Koyu Nerede?

 Kazıklı Koyu Muğla il sınırları içinde kalmaktadır. Bu koy Milas ilçesinde yer almaktadır. Özellikle kışın oldukça fazla yağış alan bölgede ürün çeşitliliği oldukça fazla olmaktadır.

 Kazıklı Koyu Ücretli mi?

 Kazıklı koyuna giriş için alınan bir ücret bulunmamaktadır. Ancak şemsiye ve şezlong hizmeti için belli bir miktarda ücret alınmaktadır.

 Kazıklı Koyuna Nasıl Gidilir?

 Kazıklı koyu konum itibariyle Bodrum, Milas ve Didim üçgeni arasında kalan bir yerde bulunmaktadır. Kazıklı köyü ile koy arası 7 km olurken, Milas 42 km uzaklıkta Muğla ise 111 km uzaklıkta olmaktadır. Koyun Bodruma olan uzaklığı ise yaklaşık olarak 76 km olmakta ve 1 saatten fazla yol sürmektedir.

 Kazıklı Koyunda Neler Yapılır?

 Kazıklı koyu Milas için turizm açısından önemli bir yer olarak belirtilmektedir. Bu koy özellikle denizden çıkan mahsullerin lezzetli bir şekilde sunulması ile önemli olmaktadır. Koyda denize girmek, yat ve tekne turlarına katılmak, piknik yapmak, kamp yapmak mümkün olmaktadır. Zeytin ağaçlarının olduğu bu koya gelenlerin yakınlarda bulunan Gümüşkesen anıtı ile Euromos Antik Kentini ve Belçin Kalesini ziyaret etmeleri tavsiye edilmektedir.

 Kazıklı Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Kazıklı koyu yapmak için oldukça uygun bir coğrafyaya sahip olmaktadır. Ormanlık bir alanda kamp yaparak denizin ve güneşin tadını çıkartmak isteyenlerin tercih ettiği bir koy olarak ifade edilmektedir. Sessiz ve sakin olan bu koyun suları da oldukça temiz olmaktadır. Keşfedilmeyi bekleyen Kazıklı koyunda kamp yaparken ihtiyaçların karşılanacağı mekanlarda bulunmaktadır. Bu nedenle de Kamp yapmak isteyenlerin göz önünde bulundurduğu bir yer olmaktadır.

False