GeriSeyahat Kastamonu'nda Deniz Ve Göl Var Mı? Kastamonu Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kastamonu'nda Deniz Ve Göl Var Mı? Kastamonu Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler

Kastamonu'nda Deniz Ve Göl Var Mı? Kastamonu Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler

Kastamonu'da Deniz ve göl ziyaretleri sıklıkla yapılmaktadır. Özellikle Karadeniz turlarında mutlaka gezilmesi gereken arasında yer almaktadır. Bu bakımdan Kastamonu'da deniz ve göllerin neler olduklarını öğrenebilir ve buna göre turistik ziyaretlerinizi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Kastamonu'da deniz ve göl var mı? Kastamonu yakınındaki denizler ve göller nelerdir detayları ile derledik.

Kastamonu ili Karadeniz bölgesinde kıyı şehri olarak yer almaktadır. Kastamonu kıyı şehri olması sebebiyle Karadeniz plajlarından sıklıkla yararlanılmaktadır. 

 Kastamonu'nda Deniz ve Göl Var mı? 

 Kastamonu kıyı şehirleri arasında yer alan ve Karadeniz bölgesinde denize paralel şehirler arasında yer almaktadır. Karadeniz bölgesi ormanları oldukça fazla olması sebebiyle çok yağış alan bölgeler içerisinde yer almaktadır. Kastamonu ili içerisinde görülmeye değer göller yer almaktadır. En önemli gölü Dipsiz göl olarak bilinmektedir. Dipsiz göl Kastamonu ili Tosya ilçesinde yer almaktadır. Doğa harikası olan bu göle turistik ziyaretler oldukça fazladır. 

 Kastamonu Yakınındaki Denizler ve Göller Neler? 

 Kastamonu ili yeşil doğasıyla oldukça tercih edilen gezi şehirleri arasında yer almaktadır. Kastamonu Karadeniz kıyı şeridinde yer alması sebebiyle özellikle Cide, Tosya gibi ilçelerden denize girmek ve plajlarından yararlanmak söz konusu olmaktadır. Kastamonu ili Tosya ilçesinde bulunan Dipsiz göl özelliklerine bakılacak olursa, Herhangi şekilde su beslemesi olmamaktadır. Yani Söz konusu göl suları yeraltı suları ile beslenmekte olup deniz veya akarsu yataklarından su akışı olmamaktadır. Bu sebeple yer altı suları oldukça zengindir.

 

 

False