GeriSeyahat İsveç Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İsveç Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

İsveç Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

İsveç Konsolosluk randevusu, ücretsiz olarak yapılmaktadır. İsveç Konsolosluğu randevusu alabilmek için Büyükelçilik ya da İsveç Konsolosluğuyla iletişim kurulmalıdır. Bu şahsen ya da telefonla yapılabilmektedir. Yaşadığınız yerde randevu alabileceğiniz Büyükelçilik ya da Konsolosluk bulunmuyorsa İsveç Schengen temsilciliğine başvuru yapabilirsiniz. İsveç Konsolosluk Randevusu nasıl ve nereden alınır? Randevu almak ücretli mi? İşte, merak edilen tüm detaylar.

İsveç Konsolosluk randevusu alabilmek için şahsen ya da telefonla başvuru yapılabilmektedir. İsveç konsolosluk başvurunun İsveç Büyükelçiliği veya İsveç Konsolosluğuna yapılması gerekmektedir. Eğer yaşadığınız yerde konsolosluk-Büyükelçilik bulunmuyor ise İsveç Schengen Temsilciliğiyle iletişim kurulması gerekmektedir. AB üyesi bulunan ülke vatandaşlarının dahi İsveç Konsolosluk randevusu alarak işlem yapması gerekebilmektedir. Bu konuda detaylar ilgililerden öğrenilebilmektedir. Sadece 2014 tarihinden sonra Schengen Vizesi bulunanlar şahsen başvuruda bulunmak zorunda değildir. 

 İsveç Konsolosluk Randevusu Nasıl ve Nereden Alınır? 

 İsveç konsolosluk randevusu alabilmek için bizzat başvuru yapılması gerekmektedir. 2014 tarihinden itibaren alınan karar gereği sahip olduğunuz Schengen vizesine sahip iseniz başvuruya gelmek zorunluluğunuz bulunmuyor. İsveç Başkonsolosluğu hizmet geliştirmek ve işlemlere hız kazandırmak için VFS Global’le işbirliği yapmış bulunmaktadır. 

 İsveç Schengen vizesi temsilcilikleriyle telefonla iletişim kurabilirsiniz. Evraklarınızın tam, biyometrik fotoğrafınızın 6aydan eski olmamasına özen göstermelisiniz. İsveç Temsilciliği (VFS Global) iletişim numarası +90 0121 373 58 03 numaradan destek alabilirsiniz. İsveç Başkonsolosluğunun tek yetkili olarak VFS Global ile işbirliğinde bulunduğu unutulmamalıdır. 

 AB ülkelerinde yaşamayanların İsveç konsolosluğundan randevu başvurusu yapması gerekmektedir. İsveç Konsolosluk randevusu alma işini İsveç Schengen vize temsilciliği aracılığıyla yapmak isteyenler işlem ücreti ödemektedir. Doğrudan Büyükelçilik ya da Konsolosluğa yapılan başvurular ücretsizidir. 

 Randevu Almak Ücretli mi? 

 İsveç konsolosluk randevusu ücretsiz olarak alınabilmektedir. Fakat sadece konsolosluk- Büyükelçilik başvuruları ücretsiz olup, yetkili temsilcilik başvuruları ücretlidir. Bütün evraklarınızı güncel olarak VFS Global yetkilisine teslim ettikten sonra 15 iş günü içinde sonuç alınabilmektedir. Pasaportunuz işlem sonuçlandığında size teslim edilmektedir. 

 Başvuru İşlemleri yapabilme koşulları; 

 Schengen vizesi olanlar adına temsilcilikten yapılabilmektedir. 2014 tarihinden sonra Schengen vizeniz bulunuyorsa şahsen görülme zorunluluğunuz bulunmamaktadır. Eğer Schengen vize başvurusunu ilk kez yapıyor iseniz, şahsen başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Başvurular ücretsiz olarak yapılmaktadır. Ancak konsolosluk- Büyükelçilik başvurusu yapamıyorsanız temsilciliklere işlem ücreti ödemeniz gerektiğini bilmeniz önemlidir. Gerekli ve güncel evraklarınızın eksiksiz olduğundan emin olmanız gerekmektedir. 

 İsveç Nasıldır? 

 İsveç gerek coğrafi konumu gerekse muhteşem doğasıyla herkesin gezip görmek istediği bir ülkedir. Ancak yapılacak işlemlerin masrafı ve güçlüğü de düşünülmektedir. İsveç, İskandinav yarımada’ sının seçkin alanlarına sahiptir. 2014 tarihinden sonra Schengen vizeniz varsa yeniden başvuru yapmanıza gerek bulunmamaktadır. İlk kez başvuru yapanlar için ise belirli ücret alınmaktadır. İsveç Konsolosluk randevu başvurusu şahsen yapılmalıdır. Konsolosluk ve Büyükelçiliğe başvuru yapabilme olanağı bulunmayanlar yetkilendirilmiş temsilcilik aracılığıyla da işlem yapabilmektedir. 

False