GeriSeyahat İstanbul'u müziğiyle anlatacak
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İstanbul'u müziğiyle anlatacak

İstanbul'u müziğiyle anlatacak

Piyanist Tuluyhan Uğurlu, dünyanın önemli merkezlerinde vereceği konserlerde müziği ile İstanbul’u tanıtmaya hazırlanıyor. Görüntülerle de desteklenen “Dünya Başkenti İstanbul” adlı konserlerin galası 6 Aralık saat 20:30’da Çırağan Sarayı’nda yapılacak. Konserler 2005'in ilk aylarında Atina, New York ve Moskova'da tekrarlanacak.

Zengin tarihi, doğal güzellikleri ve binlerce yıllık kültür mozaiğiyle 21. yüzyılın dev metropolü İstanbul’un müzikle görselliğin bir arada kullanılarak tanıtılacağı “Dünya Başkenti İstanbul” projesinin esin kaynağı Fransız İmparatoru  Napoléon Bonaparte’ın şu anlamlı sözleri:  “Eğer dünya tek bir ülke olsaydı, başkenti İstanbul olurdu.”  Bu sözden yola çıkılarak hazırlanan İstanbul tanıtımında, İstanbul’un doğal ve tarihi güzelliklerinin ötesinde inançların kavgasız yaşandığı bir kent oluşu üzerine mesajlar veriliyor.

Bu özel çalışmada İstanbul’un tarihi, kısa ancak derin ve duygusal öykülerle anlatılıyor. Barkovizyon aracılığı ile konser boyunca. 200’e yakın fotoğraf, tablo ve gravürle renklenecek konserlerde Tuluyhan Uğurlu’nun solo piyano performansına kentin etnik renkliliği göz önüne alınarak zaman zaman kilise orgu ve Türk Müziği enstrümanları da katılacak.

 

False