GeriSeyahat İspanya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İspanya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

İspanya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

İspanya aile birleşimi vizesi D tipi bir vize türü olup Avrupa Birliği ülkesi dışındaki ülkelerdeki vatandaşların İspanya sınırları içerisinde ikamet edilmesini sağlamaktadır. Bu vizeye başvuru yapabilmek için İspanya'ya davet edilen kişi ile İspanya sınırları içerisinde ikamet eden kişinin yasal aile bağına sahip olması gerekmektedir? Peki İspanya aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir? İspanya aile birleşimi vizesi hakkında ayrıntıları derledik.

İspanya aile birleşimi vizesine sahip olan kişiler İspanya'daki sosyal, tıbbi, sportif ve kültürel haklardan faydalanabilmektedir. Ayrıca Schengen bölgesinde bulunan ülkelerde 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile serbest dolaşım imkanından faydalanmaktadır. 

 İspanya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? 

 İspanya aile birleşimi vizesi almak isteyen kişilerin şu adımları takip etmesi gerekmektedir. 

 - İlk olarak aile birleşimi vizesi için başvuru formu doldurulur. Form içerisinde vize sahibinin adı, soyadı, doğum tarihi, doğum yeri gibi adres bilgileri ve meslek bilgileri istenmektedir.

 - İspanya aile birleşimi vize başvurusu için gerekli evraklar hazırlanmalıdır.

 - İspanya aile birleşimi vizesine başvuru yapmak için randevu alınır. Randevu İspanya Konsolosluğundan alınmaktadır.

 - Vize başvurusu için hazırlanan evraklar Konsolosluğa randevu tarihinde şahsen teslim edilir ve parmak izinin alınmasının ardından kişiler mülakata sokulur.

 - Tüm bu işlemlerin yapılmasının ardından sonuçlar İspanya Dışişleri Bakanlığı tarafından değerlendirilir. 

 Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 İspanya Aile birleşimi vizesi sonuçları ortalama olarak 15 gün içerisinde çıkmaktadır. Vatandaşların başvuruları sonrasında İspanya Dışişleri Bakanlığı tarafından değerlendirilir ve vize sonuçları çıkar. Fakat yaşanan yoğunluklar, başvuru tarihinin dini veya resmi tatillere denk gelmesi nedeni ile sonuçların açıklanma süresi uzayabilmektedir. 

 Gerekli Evraklar Nelerdir? 

 İspanya aile birleşimi vizesi için bazı evraklar eksiksiz bir şekilde teslim edilmesi gerekir. Vize için Konsolosluktan istenen evraklar şunlardır: 

 - Son 10 yıl içerisinde alınmış pasaportun seyahat süresinden itibaren en az 4 ay daha geçerliliği olması gerekir. Ayrıca 2 boş sayfasının da bulunması gerekmektedir.

 - İstenen evraklardan diğeri ise İspanya aile birleşimi vizesi başvuru formudur. Bu form başvuru sahibi tarafından mavi tükenmez kalem ile doldurulmalı ve imzalanmalıdır.

 - 3*4 santimetre ölçülerinde biyometrik fotoğraf ve bu fotoğrafın son 3 ay içerisinde çekilmesi gerekir.

 - Vize başvuru sahibine ait adli sicil kayıt belgesinin aslı ve fotokopisinin ibraz edilmesi gerekmektedir.

 - Tam teşekküllü hastaneden son 3 ay içinde sağlık raporunun alınması gerekir. Sağlık raporunun İspanyolcaya çevrilmesinden sonra valilikten La Haye apostil damgasının atılması gerekir.

 - Çocuklar için başvuru yapılıyor ise çocuklara ait doğum belgesinin eklenmesi istenir. Doğum belgesinin İspanyolca diline noter tasdikli çevirisi yapıldıktan sonra valilikten La Haye apostil damgasının vurulması istenir.

 - İspanya'da ikamet eden ve İspanya'ya davet edilen kişinin geçim konusunda birbirine bağlı olduğunu gösteren hesap cüzdanının ibraz edilmesi gerekir.

 - İspanya'da ikamet eden aile üyesinin ülkede kalışının yasal ve hukuksal olduğunu gösteren oturum izninin fotokopisi eklenmelidir.

 - Aile birleşimi vizesine başvuru yapan kişi adına düzenlenmiş uçak bileti rezervasyonlarının sunulması gerekir. 

False