GeriSeyahat İngiltere Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İngiltere Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

İngiltere Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

İngiltere konsolosluk randevusu için yetkilendirilmiş firmalar ile ya da seyahat acenteleri ile iletişime geçebilirsiniz. Sizin için randevu oluşturabilir evrakların tamamlanma sürecini de hızlandırabilirler. Eğer kendiniz randevu almak isterseniz online olarak randevu alabilirsiniz. İngiltere konsolosluk randevusunun nasıl ve nereden alındığı dışında randevunun ücretli olup olmadığını detayları ile derledik.

İngiltere konsolosluk randevusunu kendiniz alırsanız herhangi bir ücret ödemezsiniz. Fakat bunun için bir firma ile anlaşır ve danışmanlık alırsanız firmaya ödeme yapmanız gerekmektedir. 

 İngiltere Konsolosluk Randevusu Nasıl ve Nereden Alınır? 

 İngiltere konsolosluk randevusunu online olarak alabilirsiniz. Eğer sizin adınıza randevu alınmasını ve belgelerin de tamamlanmasını isterseniz konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş ofisler ile iletişime geçmeniz gerekir. Firma yetkililerine başvurunuzu söylemeniz halinde sizin için tüm süreçler yönetilir ve randevu oluşturulur. 

 Randevu Almak Ücretli mi? 

 İngiltere konsolosluk randevusu almak için seyahat acentelerinden ya da konsolosluğun yetkilendirdiği firmalardan danışmanlık alabilirsiniz. Randevu için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. Fakat eğer danışmanlık alırsanız firmaların danışmanlık ücretlerini ödemeniz gerekmektedir. 

 Bu ücretler firmalara ya da acentelere göre değişir. Bu nedenle fiyatları araştırabilir ve kendinize uygun fiyatlı bir danışmanlık firması bulabilirsiniz. Firmalar sizin için belgeleri temin eder ve konsolosluktan da randevu oluşturur. Sizin yalnızca evrakları doldurmanız ve imzalamanız, sonrasında ise randevu saatinde konsolosluk yetkililerine vermeniz gerekir. Bunun dışında konsolosluğa randevu için herhangi bir ücret ödemezsiniz. 

 İngiltere Vize Çeşitleri 

 İngiltere'ye farklı amaçlar ile gitmek mümkün olduğu için farklı vize çıkarmak gerekir. Kendinize uygun olan vize çeşidini bulmanız ve buna göre vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. İngiltere vize çeşitleri şu şekildedir:

İngiltere ticari vizesi 

İngiltere aile ziyareti vizesi 

İngiltere turistik vizesi 

Öğrenci ziyareti amaçlı İngiltere vizesi

Tıbbi tedavi amacı ile İngiltere vizesi 

Evlilik ya da yasal eş tescili için İngiltere vizesi 

İngiltere'ye seyahat sebebiniz ile ilgili vizeyi bulmanız ve randevu esnasında ona göre belgeleri tamamlamanız gerekir. Farklı vize türlerinden farklı belgeler istenmesi mümkündür. Bu nedenle evrakların eksiksiz ve tam olması için gereken evrakları temin etmeniz gerekir. 

 İngiltere Vizesi Kaç Günde Çıkar? 

 İngiltere'ye seyahat etmek isteyen kişiler eğer oturum dışında bir amaç ile başvuru yaparsa vize işlemleri başvuru tarihinden sonra 3 hafta ile 12 hafta arasında çıkabilir. Söz konusu olan belgeler teslim edildikten sonra adınıza başvuru başlatılır ve vize süreci başlar. İngiltere vize konusunda çok fazla inceleme yaptığı ve süreci uzun tuttuğu için seyahat tarihinden 3 ay öncesinde vize işlemlerine başlamanız önerilir. 

 Eğer oturum vizesi için başvuru yapmışsanız bu da başvuru tarihinden itibaren 12 hafta ile 24 hafta içerisinde sonuca ulaşır. Eğer başvuru sürecinde ek evrak istenirse bu sürede uzama olabilir. İngiltere vizesi olumlu sonuçlandıktan sonra belgenizi başvuru yaptığınız vize başvuru merkezinden alabilirsiniz. 

False