GeriSeyahat Hırvatistan Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Hırvatistan Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Hırvatistan Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

1 Nisan 2013’te Hırvatistan Cumhuriyeti Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler statüsü içine girdi. Vize uygulamasının başlamış olduğu bu tarihten itibaren, Hırvatistan Cumhuriyeti’ne gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu seyahati yapmadan önce Hırvatistan vizesi alması gerekir. Hırvatistan vizesi ne kadar sürede çıkar sizler için derledik.

Hırvatistan’a kültürel, turistik, gezi ve tatil gibi çeşitli amaçlarla seyahat düşünen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri için geçerli olan Hırvatistan ya da Schengen vizesine sahip olmadan ülkeye giriş yapamaz.

  Hırvatistan Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Hırvatistan vize işlemleri, normal prosedür içinde ortalama 15 ila 21 iş günü içinde sonuçlanır. Hırvatistan Başkonsolosluğu, Hırvatistan Cumhuriyeti’nin ve Hırvatistan Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi tatil günlerinde ise hizmet vermez. Resmi tatil günlerinden önce yapılan başvuruların sonuçlanma süresi ise, vize talep yoğunluğundan nedeni ile uzayabilir. Planladığınız Hırvatistan seyahat tarihinden ise en az üç (3) ay öncesinden başvuru yapmanız gerekir. 

 En Hızlı ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir? 

 Hırvatistan Konsolosluğunun ekspres vize uygulaması bulunuyor. Bu sayede, Hırvatistan vizesi normal bir prosedür şeklinde başvuru yapıldığı zaman 5 ila 40 iş günü içinde, Hırvatistan ekspres vize işlemleri ile başvuru yapılması durumunda ise, 3 iş günü içinde alınabilir. 

 Hırvatistan vizesinin çıkış süresi de sadece Hırvatistan Konsolosluğunun yetkisi içindedir. Bu süre ise, Konsolosluk kaynaklarında normal şartlarda 15 gün olarak belirtilir ama geçerli nedenlerin olması halinde bu süre 60 güne kadar çıkabilir. 

 Hırvatistan vizesi için yapılacak olan kişisel başvurular ve Hırvatistan Konsolosluğu tarafından akredite edilen kurumlar aracılığı ile alınabilirken, eksiksiz bir şekilde organize edilmiş olan Hırvatistan vize uyum koşullarının ve Hırvatistan vizesinin başvuru evraklarının yerine getirilmesi ile birlikte alınabilir. 

 Hırvatistan Aile Ziyareti ya da Ticari Vize Başvuruları Davet Mektubu 

 Hırvatistan vize başvuruları yapılması için davet mektubu iki çeşit olabilir. İlki arkadaş, aile ve akraba ziyareti başvuruları için bir kişi tarafından gönderilen davet mektubu ve diğeri ticari amaçlı gerçekleştirilen seyahatlerde temin edilmesi gereken, tüzel kişiler tarafından gönderilen davet mektubu olarak bilinir. 

 Bu iki mektup çeşidinin de Hırvatistan’da yer alan garantör tarafından doldurulup ve imzalanması gerekir. Ailenin bir bireyi, arkadaş ya da akraba tarafından gönderilmiş olan bir davet mektubu ve gerçekleştirilecek ticari ziyaretler için temin edilen bir davet mektubunun orijinal bir şekilde sunulması ve davet sahibi tarafından da imzalanması gerekir. 

 Ticari vize başvuruları için imzalı mühürlü ve mühürlü resmi bir belge sunulması gerekir. Garanti Mektubu ile birlikte garantöre ait olan gelir evrakları ise, (Bon 1 ya da Bon 2 Formu veya Ticaret Mahkemesi tarafından onaylanmış olan gelir evraklarının) ibraz edilmesi gerekir. Bir Hırvatistan vatandaşıyla evliyseniz ve eşinizi Hırvatistan’a giderek ziyaret etmek istiyorsanız evlilik cüzdanınız ile Hırvatistan vatandaşı olan eşinizin kanıtlayıcı bir belgesini ibraz etmeniz gerekir. 

False