GeriSeyahat "Genlerin" tualdeki buluşması"
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
"Genlerin" tualdeki buluşması"

"Genlerin" tualdeki buluşması"

Tıbbın çeşitli dallarında uğraş veren üç kardeş ve bir kuzen. Her ne kadar yaşamlarını "pozitif bilimlerden" kazansalar da içlerindeki sanat sevgisi asla sönmemiş. Tualin önünde renklerle haşır neşir geçirdikleri saatlerden asla bıkmamışlar. Sonunda üç kardeş Kemal, İsmet ve Bahri Müftüoğlu ile kuzenleri Faruk resimlerini bir sergide biraraya getirmeye karar vermişler. "Genlerin Buluşması" başlıklı sergi, Beşiktaş Deniz Müzesi'nde ay sonuna kadar sanatseverleri bekliyor.


Karadenizin hırçın dalgalarının yalayıp geçtiği bir evde büyüyen üç kardeş; Kemal, İsmet ve Bahri Müftüoğlu...  Üçü de resme tutkulanmışlar çocukken..  Kuzenleri Faruk da aynı tutkuyu barındırmış içinde.. Aynı ailenin çocukları olarak okul yıllarına kadar hep  aynı denizin kıyısında oynamışlar. Aynı ekmeği paylaşmışlar.. Liseye kadar, büyüklerden kimse resimlerini ciddiye almamış. Hepsi de lisede içlerindeki o gizli ressamı  ortaya çıkartıp, öğretmenlerini şaşırtmışlar. Resim derslerini iple çekmişler hep..

Müftüoğlu Kardeşler, üniversitede de benzer meslekler seçiyor. Biri diş hekimi, biri eczacı diğeri ise göz hekimi olarak hayata atılıyorlar.  Kemal Müftüoğlu "bankacı" sözünü yazdırıyor kartvizitine..  Ülkenin muhtelif şehirlerine dağılan Müftüoğulları, nihayet resimlerini buluşturma kararı alıyor. "Genlerin Buluşması" adını taşıyan bu sergi, Beşiktaş Deniz Müzesi Komutanlığı Sanat Galerisi'nde. Açılış kokteyli 25 Ekim günü gerçekleşecek olan sergi, ekim sonuna kadar sürecek.

False