Serena KARAMIZRAK / Instagram: @serenakaramizrakk
Bu yıl Çeşme’de neler oluyor?
Yaz aylarının vazgeçilmezi, yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği Çeşme… Yüz kere de bin kere de gitsem sıkılmayacağım bir yer. Masmavi deniziyle, birbirinden renkli çiçekleriyle, cumbalı evleriyle, duvar motifleriyle insanın içini açıyor. Bu yıl Çeşme’ye giderken fotoğraf makinenizi yanınıza almaya unutmayın ve Çeşme’nin her yerinde fotoğraf çekmeye hazır olun.
Yaz aylarının vazgeçilmezi, yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği Çeşme… Yüz kere de bin kere de gitsem sıkılmayacağım bir yer. Masmavi deniziyle, birbirinden renkli çiçekleriyle, cumbalı evleriyle, duvar motifleriyle insanın içini açıyor. Bu yıl Çeşme’ye giderken fotoğraf makinenizi yanınıza almaya unutmayın ve Çeşme’nin her yerinde fotoğraf çekmeye hazır olun.
Fotoğraflar: Serena KaramIzrak, Alamy, otel ve restoranların web siteleri
Fotoğraflar: Serena KaramIzrak, Alamy, otel ve restoranların web siteleri
Genel olarak Mykonos’taki Scorpios Beach’le yarışacak durumda. Sanırım oradan da biraz esinlenmişler ama gerçekten çok güzel bir beach olmuş.
Sosyal Bistro adını verdiği projesiyle müşterilerine sürpriz lezzetler sunuyor. Özgün ve lezzetli tatlarından favorilerim kalamar Carbonaro ve ıspanak, Breseola, Mozarella ve Parmesan’ın leziz uyumuyla harmanlanmış Sosyal Pizza. Bir de Zio usulü San Sebastian Cheesecake tatlısı var ki sormayın gitsin.
Berrak deniziyle meşhur Fun Beach ve bu sene yerini değiştirip Unique’in içine taşınan Madeo da diğer beach seçeneklerinden. Son olarak her zaman favorim olan ve Happy Hour’larıyla ünlü Before Sunset de yine Çesme’nin en temiz ve sakin koylarına sahip Ovacık köyünün Azmak koyunda hizmet verecek.
Dekoruyla beni hep içine çeken Kapari Bahçe’de de yer bulmak neredeyse imkansız. Asma Yaprağı’nın rakibi Eflatun ise bence bu sene adından daha fazla söz ettirecek.
Ahtapot Beğendi’yi yerken ağzınızın suyunun akacağına garanti verebilirim. Damla sakızlı muhallebesini de şiddetle yemenizi tavsiye ediyorum. Başka hiçbir yerde böyle lezzetli bir tatlı yememiş olabilirsiniz. Hem de çok leziz benden söylemesi. Çeşme’nin bir diğer vazgeçilmezi Horasan merkezdeki yeni yerinde müşterilerini bekliyor. Yeni açılan mekanlardan Viento Otel’in içindeki Sota “kabuklu” restoranında denizden çıkan ne kadar kabuklu deniz ürünü varsa burada yiyebilirsiniz. Geçen sene açılan Muhtar Alaçatı da deniz mahsulü sevenler için diğer bir seçenek olabilir.
Kahve, tatlı ve dondurma keyfi yapmak isteyenler için öneriler şöyle; Köşe Kahve, İmren, Alaköy Pastanesi, Kahvemin Tadı, Furun, Tarihi Rumeli Pastanesi, Veli Usta ve tabii ki Reyhan. Özellikle dondurma tutkunlarına Dondurmino ve Dondurmamın Tadı’nı tavsiye ederim.
Son olarak Çeşme’de nerede konaklayacağım diyorsanız size kesinlikle Otel Pop’u öneririm. Otelin sahipleri ve çalışanları o kadar tatlı o kadar güler yüzlü insanlar ki sizi adeta evinizde gibi hissettiriyorlar. Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş bu otelde...
Bir de dipnot geçelim: Alaçatı’da 75 desibel sınırlamasıyla tüm mekanlar saat 01:00 deyince kapatılıyor. Biber Bar bunun önüne geçmek için mekanın içine başka bir kapalı mekan olarak canlı müzik yapılacak Suare’yi açmış. Suare Alaçatı’da Burak Kut, Güliz Ayla ve Yılmaz Taner gibi isimler sahne alacak.