GeriSeyahat Demircili koyu nerede, nereye bağlı? Demircili koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Demircili koyu nerede, nereye bağlı? Demircili koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Demircili koyu nerede, nereye bağlı? Demircili koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

İzmir sahip olduğu yer altı ve yer üstü güzellikleri ile Türkiye ekonomisine oldukça katkısı olan bir şehir olmaktadır. Verimli toprakları, ılıman iklimi ve özellikle gözde tatil beldeleri ile İzmir birçok insanın ziyaret ettiği yerlerden biri olmaktadır. İzmir sularının akvaryum gibi olduğu koyları ile meşhur olmaktadır. Bunlardan biri de Demircili koyu olarak ifade edilmektedir. Peki, Demircili koyu nerede? Nereye bağlı? Demircili koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.

Demircili koyu İzmir ilinin gidilebilecek en güzel koylarından biri olarak ifade edilmektedir. Deniz kestanelerinin oldukça fazla olduğu bu koy çocuklu aileler için uygun olmamaktadır.

 Demircili Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Demircili koyu İzmir ilinin Urla ilçesi sınırlarında olan bir koy olarak belirtilmektedir. Bu koy sesiz, sakin ve doğa güzellikleri ile dolu olan bir yer olmaktadır. Demircili koyu kamp yapmak ya da günü birlik gelmek isteyenler için uygun olan bir dinlenme yeri olarak da ifade edilmektedir. Yemek yemek için uygun mekanların olduğu bu koy biraz taşlık olmaktadır. Demircili koyunun suları oldukça temiz olmakla birlikte biraz da soğuk olmaktadır. Plaj kısmı taşlı olan bu koyda denize doğru ilerledikçe kumlu alanlarla karşılaşmak mümkün olmaktadır. Bölgede konaklamak için otel bulunmamakta ancak kamp yapmak mümkün olmaktadır.

 Demircili Koyu Nerede?

 Demircili koyu İzmir il sınırları içinde yer alan doğa harikası bir koy olmaktadır. İzmir'in Urla ilçesinde bulunan Demircili koyu ilçe merkezine uzak sayılmamaktadır.

 Demircili Koyu Ücretli mi?

 Demircili koyuna girmek için alınan bir ücret bulunmamaktadır. Ancak koyda şemsiye ya da şezlong kiralamak belli bir ücrete tabi olmaktadır.

 Demircili Koyuna Nasıl Gidilir?

 Demircili koyuna İzmir - Çeşme otoyolu üzerinden ulaşmak mümkün olmaktadır. Bu yolculuk yaklaşık 1 saat sürmekle birlikte Urla'dan Demircili koyu ise daha kısa mesafede bulunmaktadır. Arzu eden Urla ilçe merkezinden Kuşçular- Demircili güzergahını takip ederek de koya ulaşabilmektedir. Demircili koyuna giden toplu taşıma araçları da bulunmaktadır.

 Demircili Koyunda Neler Yapılır?

 Demircili koyu özellikle sörf yapmak için gelenlerin ağırlıklı olduğu bir koy olarak belirtilmektedir. Bu koyun suları biraz soğuk olmaktadır. Bu koyda Nisan ve Kasım ayları arasında dalış dersleri verilmektedir. Sörf yapmanın mümkün olduğu koyda dalgalar insanlara keyifli vakitler geçirmelerini sağlamaktadır. Bu koyda mangal yakmak için belirlenen alanların dışında ateş yakmak yasak olmaktadır. Bu koyda kamp belirli alanlarda yapılmaktadır. Karavanla kamp yapmanın sorun teşkil etmediği ancak çadır kurarak kamp yapmanın sorun olabileceği belirtilmektedir. Demircili koyu yolu üzerinde konaklama yapmak için oteller ya da farklı evler bulunmaktadır.

 Demircili Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Demircili koyunda kamp için belirlenmiş özel alanlarda kamp yapılabilmektedir. Belirtilen alanlarda çadır kurmak ve konaklamak mümkün olmaktadır.

 

False