GeriSeyahat Çanak koyu nerede, nereye bağlı? Çanak koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Çanak koyu nerede, nereye bağlı? Çanak koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Çanak koyu nerede, nereye bağlı? Çanak koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

İzmir Ege bölgesinde yer alan önemli, şehirlerden biri olmaktadır. Bu şehir gerek doğal gerekse tarihi birçok güzelliğinde merkezi konumunda bulunmaktadır. İzmir deniz kenarında yer alan bir il olduğu için deniz turizmi de bu şehir de bir hayli gelişmiş olmaktadır. İzmir'de yer alan koylardan biri de Çanak koyu olmaktadır. Bu koy turistlerin ilgisini çekebilecek kadar güzel olmaktadır. Peki, Çanak koyu Nerede? Nereye bağlı? Çanak koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.

Çanak koyu hem günü birlik hem de kamp yapmak için son derece uygun olan bir koy olarak belirtilmektedir.

 Çanak Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Çanak koyu İzmir ilinin Foça ilçesinde yer alan çeşitli güzelliklere ev sahipliği yapan bir koy olarak belirtilmektedir. Çanak adını şeklinin çanak gibi olmasından alan bu koy özellikle yaz aylarında kamp yapmak için iyi bir tercih olmaktadır. Koyun içinde çeşitli ihtiyaçları karşılamak için bir sosyal tesis bulunmaktadır. Çanak koyu Foça ilçe merkezine oldukça yakın olduğu için turistlerin ihtiyaçlarını temin etmesi daha kolay olmaktadır. Günü birlik piknik yapmak için de çanak koyu yerli turistlerin uğrak yerlerinden biri olmaktadır.

 Çanak Koyu Nerede?

 Çanak koyu İzmir ilinde bulunmaktadır. İzmir'in en bilinen ilçelerinden biri olan Foça ilçesinde yer alan çanak koyu kamp alanı için özellikle tercih edilen bir koy olarak ifade edilmektedir.

 Çanak Koyu Ücretli mi?

 Çanak koyunda kamp ya da piknik yapmak için alınan herhangi bir ücret bulunmamaktadır. Bu koyda kamp ve piknik yapmak ücretsiz olmaktadır. İlçe merkezine yakın olan bu koy gün batımını izlemek isteyen kişilerin tercih ettiği bir yer olmaktadır.

 Çanak Koyuna Nasıl Gidilir?

 Çanak koyuna gitmek oldukça kolay olmaktadır. Bu koya gitmek için Foça ilçesine giderek bu koy için olan servislere binmek ya da özel araçla levhaları takip ederek gitmek mümkün olmaktadır.

 Çanak Koyunda Neler Yapılır?

 Çanak koyunda kamp yapmak, piknik yapmak, gün batımını izlemek, ateş yakarak şarkılar söylemek gibi pek çok aktivite yapılabilmektedir. Güzel bir manzaraya sahip olan bu koy Foça'nın en güzel yeri olarak belirtilmektedir. Sakin bir çevresi bulunan koyun masmavi denizi tatil için gelen kişiler için ideal olmaktadır. Koyun etrafında piknik yapmak için çok sayıda mesire alanları bulunmaktadır.

 Denize yakın kamp alanlarının bulunduğu bölgede plajlarda yer almaktadır. Kamp yapmak için oldukça uygun olan bu bölge yaz mevsiminde kamp yapmak için gelen kişilerle dolu olmaktadır. Yerli ya da yabancı pek çok turist çanak koyuna gelerek kamp yapıp denizin keyfini çıkarmaktadır. Buranın fazla tercih edilmesinin nedenlerinden biri de ihtiyaçları karşılayabilecek alanların yakın olması olarak ifade edilmektedir.

 Çanak Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Çanak koyu Türkiye'nin kamp yapmak için en elverişli bölgelerinden biri olmaktadır.

False