GeriSeyahat Büyük samanlık koyu nerede, nereye bağlı? Büyük samanlık koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Büyük samanlık koyu nerede, nereye bağlı? Büyük samanlık koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Büyük samanlık koyu nerede, nereye bağlı? Büyük samanlık koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Sıcak yaz günlerinde denize girerek serinlemek birçok kişinin istediği bir durum olmaktadır. Denize kıyısı olan yerlerde yaşayanlar bu açıdan şanslı sayılmaktadır. Yerli ve yabancı çok fazla insan tarafından tercih edilen koylar hem denize girmek hem de kamp yapmak için oldukça iyi bir fikir olmaktadır. Büyük samanlık koyu da bu bağlamda ele alınması gereken alanlardan biri olmaktadır. Peki, Büyük samanlık koyu nerede? Nereye bağlı? Büyük samanlık koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.

Büyük samanlık koyu Ege bölgesinin en güzel koylarına sahip Muğla ilinde yer almaktadır. Bu koy konum itibariyle birkaç koya da yakın mesafede olmaktadır.

 Büyük Samanlık Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Büyük samanlık koyu Muğla İlinin Fethiye ilçesinde bulunan koylardan sadece bir tanesi olmaktadır. Piknik yapmak için bu koya gelenler koyun hemen yanında bulunan mesire alanında vakit geçirmektedirler. Büyük samanlık koyunda halk plajı bulunmaktadır. Bu koyun batısında kuleli koyu doğusunda ise küçük samanlık koyu yer almaktadır. Plajı kum ve çakıl karışık olan bu koyun suyu fazla derin olmamaktadır. Koyda büyük de bir kaydırak bulunmaktadır. Çocukların eğlenceli vakitler geçirebileceği bu koyda yürüyüş ve bisiklet parkurları yer almaktadır. Ahşap bir iskelenin bulunduğu koyda oturmak için çardaklarda vardır.

 Büyük Samanlık Koyu Nerede?

 Büyük Samanlık koyu Muğla ilinin Fethiye ilçesinde yer alan bir koy olmaktadır. Denizi duru, dalgasız ve sığ olan bu koyun arka tarafında ormanlar ve piknik yapmak için alanlar bulunmaktadır.

 Büyük Samanlık Koyu Ücretli mi?

 Büyük Samanlık koyu için herhangi bir ücret alınmamaktadır. Ancak araba ile koya gelindiğinde araç ücreti alınmaktadır. Koyda şemsiye veya şezlong kiralanmak istenirse bunlardan da alınan bir ücret bulunmaktadır.

 Büyük Samanlık Koyuna Nasıl Gidilir?

 Büyük Samanlık koyu Fethiye ve Ölüdeniz arasında yer almaktadır. Fethiye ilçesinin merkezine yaklaşık 5 km uzak olan bu koya sahil şeridini takip ederek gitmek mümkün olmaktadır. Fethiye ilçe merkezinden kalkan servislerle de Büyük Samanlık koyuna gelmek mümkün olmaktadır. Bu koya tekne turlarına katılarak da gelinebilmektedir.

 Büyük Samanlık Koyunda Neler Yapılır?

 Büyük Samanlık koyu temiz suyu ve sakin çevresi ile Fethiye ilçesinin güzel koylarından biri olarak ifade edilmektedir. Denizin dibi taşlık olan bu koyda suyun rengi mavinin göz alıcı tonlarında olmaktadır. Bu koyda piknik yapmak, günü birlik tekne turlarına katılmak, kamp yapmak ve doğayla baş başa kalmak mümkün olmaktadır.

 Büyük Samanlık Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Büyük Samanlık koyunda kamp yapılabilmektedir. Kamp alanı için oldukça uygun olan bu koyda ihtiyaçların karşılanabileceği yerlerde bulunmaktadır. Bu nedenle kamp yapmak için burayı tercih edenlerin sayısı oldukça fazla olmaktadır. Merkeze de uzak olmayan bu koy insanların tercih ettiği yerlerden biri olarak belirtilmektedir.

 

False