GeriSeyahat Bu pansiyonda "sanat" var!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bu pansiyonda "sanat" var!

Bu pansiyonda "sanat" var!

Antalya'nın Kaş ilçesi, iyiden iyiye bölgenin kültür- sanat merkezi haline geldi. Her yıl yapılan Uluslararası Likya Kültür Festivali'nin düzenleyicisi, ressam Aydın Çukurova başta olmak üzere Kaş'ta yaşayan ya da tatillerini geçiren yerli ve yabancı sanatseverlerin de desteğiyle ilçeye bir sanat kampı kazandırıldı. Çukurbağ Köyü’nde, 1500 metrekarelik bir alanda ,antik Likya yürüyüş yolu üzerindeki iki katlı bir taş ev, Kaş Eflatun Sanat Kampı adıyla hizmet veriyor.

Eflatun Kamp’ın ilk etkinliği de Fransa, Almanya, Hollanda, İngiltere Yunanistan ve Türkiye’nin çeşitli yörelerinden farklı disiplinlerdeki 12 sanatçının biraraya geldiği karma sergi.

Marlis Dimont (Almanya), Jack Bordouse (Fransa), Emly Devis (İngiltere), Valentin Von Harpen (Hollanda), Takis Lasos (Yunanistan) Nuray Holcher, Sitare Ağaoğlu, Duygu Kalsın, Petra Josefine (Almanya) Hülya Kalender, Serap Kızgut, Gül Bolulu'un (Türkiye) yapıtlarından oluşan sergi 1 Ağustos'tan başlayarak 15 Eylül tarihine kadar Eflatun Sanat Kampı'nda sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.
 
Eflatun Sanat Kampı'nda her ay kişisel bir sergi düzenlenecek. Her bir odası antik Likya kent adlarıyla sanat galerisi, kütüphane ve pansiyon olarak da kullanılan mekanda resim, fotograf, seramik, mozaik ve el sanatları gibi sanatın farklı dallarında çalışma grupları oluşturuluyor, gösteri ve söyleşilerle birlikte Likya’nın gizemli kentlerine kültür yürüyüşleri yapılıyor..

Dileyenlerin yoga ve meditasyon yapabilecekleri, uzman ellerde aromaterapi ve ‘‘reiki’’ ile stres atabilecekleri kampın etkinlikleri arasında dağ bisikleti, motosiklet gezileri  de var..

MEKAN: Kaş’ın 10 km. kuzeyindeki Çukurbağ Köyü’nde, Fellos ve Antifellos (Kaş) antik kentleri arasındaki antik Likya yürüyüş yolu üzerinde. 15-20 dakikalık yürüyüş ve kara yollarıyla  Antik Dünya’nın önemli kentlerine rahatlıkla ulaşılır.. Doğusundaki Myra, Kekova, Kyneai, Hoyran.. batısında Patara, Leton, Ksantos ve Tlos gibi tarihin katmanları arasındaki kentlerin tam orta noktasında.. hemen güneyindeki Bakacak’ın sırtlarında  Kaş ve Meis Adası’na kuş bakışı  ve Akdeniz’in sonsuz ufuklarını gören
Çukurbağ-Düdenağzı Vadisi’ndedir...

ULAŞIM: Yoğun sezonda her pazartesi saat 12.30’da otogardan servis yapılıyor, ayrıca  Kaş’tan Çukurbağ ve Ağullu köylerine düzenli olarak her yarım saatte bir dolmuş var.. sonrasında 1 km. antik Likya yolunda yürüş zorunluluğu.. Aracı olanlar ise Çukurbağ Köyü’ne geldiklerinde Eflatun tabelasını izliyor.

EFLATUN SANAT KAMPI: Eflatun,  iki katlı sekiz odalı taş bir  pansiyon-ev. Giriş katındaki dört odasının sürekli izlenime açık sanat galerisi ve kütüphane olarak da kullanıldığı evin alt katları birbirinden bağımsız odalardan oluşuyor..

Her iki katın geniş ön terasları da açık mekan sergi alanı olarak kullanılıyor. Atölye çalışmalarının yapıldığı ortak yaşam alanı ise üzümleri dalından koparıp yiyebileceğiniz asmaların gölgeliğindeki ön bahçe.. Yüz yıllık meşe ağacının gölgesi ise boş saatler için..Yan duvarındaki, ocağından odun alevi eksik olmayan bağımsız mutfak ise bahçenin en işlek noktasında.. onun arkasında ise meditasyon kümbetleri ve çadır alanı.. daha da derinliklerde ise kampın nazlı atı Nazlı ve oğlu Çakır Tay’ın alanı var.. Tere, roka, salatalık, patlıcan gibi organik sebzelerin yetiştiği sebze bahçesi ise batı yakada..

KAMPTA YAŞAM VE ETKİNLİKLER: Ortak yaşam alanlarında sanat çalışmalarının yapılacağı kamp etkinlikleri süreç içerisinde doğal ve tarihi dokuya taşınacak. Dileyenlerin atölye çalışmaları yanı sıra yoga ve meditasyon yapabilecekleri, uzman ellerde ‘‘reiki’’ ile stres atabilecekleri,  yamaç parasütü ve skuba diving ile sonsuzluk hissini yaşayabileceği kampın etkinlikleri arasında Likya’nın gizemli kentlerine kültür yürüyüşleri, günü birlik tekne gezisi, dağ bisikleti, motosiklet ve atv gezileri  de var..  Bunlardan sıkılırım diyenler ise Nazlı At ile küçük bir gezinti yapabilir, bahçede çapa yapıp sebze ve çiçek sulayabilir.. arzu edenlerse mutfağa girip hünerlerini döktürebilir.. Kitap kurtları ise endişelenmesin;  dünya edebiyatının en seçkin yapıtlarından antropoloji ve arkeolojiye kadar essiz bir kütüphane hamakla birlikte onları bekliyor..             

SANAT ATÖLYELERİ: Resim, seramik, mozaik, el banatları gibi sanatın çeşitli katmanlarında başlangıç düzeyinde temel bilgi veriliyor.. Dileyen konuklar farklı disiplinlerdeki yerli ve yabancı sanatçıların farklı dönemlerdeki workshoplarına eşlik edebiliyor.. Özel kullanım malzemesi olmayanlar ekonomik olarak kamptan temin edebiliyor.   

KAMP SÜRESİ VE DÖNEMLER: 12 ayın her pazartesi günü bir haftalık kamp süresinin başlangıç günü.. pazartesileri kaçıranlar  dilediği an kampın olağan programına dahil olabiliyor.

DİĞER NOTLAR: Double oda kişi başı 45 milyon, yatakhane oda 35 milyon/duş-wc ortak.. Çadır 32 millyon. Çardakta ve kendi çadırıyla konaklayanlar içinse 30 milyon/gün. ilk hafta sonrasındaki günler ve öğrencilere %10  indirim uygulanıyor

* Konuklarına organik sebzelerle birlikte yöre mutfağından ortak bir mönü sunan Eflatun’da dileyenler çadır ve uyku tulumuyla da konaklayabiliyor..

* Üç öğün yemek ve konaklama 35/45 milyon.. Etkinlik ücretleri seçimlere göre değişiyor. Bu arada Eflatun Sanat Kampı'nın denize karayoluyla 10 dakika uzakta oludğunu da not düşelim.

BİLGİ İÇİN:
Aydın Çukurova - Emly Davis
eflatuncamp@yahoo.com
Tel: 0242 8395429

False