GeriSeyahat Bu hafta sona ermeden
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bu hafta sona ermeden

Bu hafta sona ermeden



alın

Tatil zamanı geldi. Yani bavul sezonu. Atlantic, bir Amerikan markası. Diz üstü bilgisayar bölmesi, fonksiyonel aksesuarlarıyla pratik ve güvenli valizleri var. Genel satış merkezi Scriks Maden ve Plastik San AŞ Zahire Borsa Sok. Rasimpaşa İş Hanı Eminönü.

Tel: 212-511 61 52.

tadın

İstanbul'un tarihi noktalarından Kariye'deki Asitane Lokantası'nda önümüzdeki hafta salıdan itibaren ‘‘Fatih Sultan Mehmet Dönemi Yemekleri Haftası’’ başlıyor. Mönü, sarayda 1469'dan itibaren tutulan mutfak defterlerinden yararlanılarak hazırlanmış: Çorba-i Hassa, Piyazlı Terhos Balığı, tutmaç, zınbaç, koruklu kabak, helvayı me'muniye, vb.

uğrayın

Cafe & Shop, İstanbul Kadıköy Bahariye Caddesi'nin paralelinde güzel bir sokakta (Hacı Şükrü Sok.) gizlenmiş. Bilenler biliyor... Hem Uzakdoğu'dan ev dekorasyonu aksesuarları var, hem de pastaları, kahveleri, salataları, kupları ve bahçesi.

Tel: 0216-347 93 62.

bakın

‘‘Hush Puppies’’ (haşpapi) bir tarza ismini veren ünlü bir Amerikan markası. Eski yılların ünlü babetlerini yeniden piyasaya sundu. İstanbul'da Profilo ve Maxi Alışveriş Merkezleri, İzmit Outlet Center, Çanakkale, Çorlu, Bursa ve Ankara'daki Yeşil Kundura mağazalarında ve Hush Pupies bayilerinde.

gezin

Prof. Dr. Ayan Gülgönen'in Orta Anadolu'dan toplayarak oluşturduğu 17.-19. Yüzyıl Orta Anadolu Halıları Sergisi, Sultanahmet'te Türk İslam Eserleri Müzesi'nde. Halılardaki arkaik karakterler (sekizgenler, yıldız ve gamalı haç motifleri vb.) çok eski bir geleneğin ipuçlarını veriyor. Tel: 0212-518 18 05-06.

yalayın

Havalar ısındıkça kışın biraz unuttuğumuz çok tatlı bir yiyeceği hatırladık: Dondurma. İnternette www.algida.com.tr adresine girin ve dondurma konusunda her türlü bilgiye ulaşın. Ve bir dondurma seçip afiyetle yeyin!

kaçırmayın

Restore edilen padişah ahırlarında (Yıldız Sarayı Istabl-ı Amire-i Ferhan) düzenlenen ‘‘At Nağmeler’’ adlı at temalı ilginç etkinlik yarın bitiyor. Bu akşam piyanist Leslie Howard'ın resitali var: Lizst, Grand Galop Chromatique, Wilde Jaga, Niebelungen, Faust, Unutulmuş Valsler. Biletix Gişelerinde, Akbank Sanat Merkezi'nde. Tel: 212-252 35 00.

keyfedin

Armada Otel, pazar sabahı tarihi yarımadayı seyrederek kahvaltı etmek isteyenlerin hizmetinde. Köy yumurtasından su böreğine, pestilden sabah çorbasına herşey var. ‘‘Bahar Pazarı Kahvaltıları’’ hava serin değilse terasta açık havada sunuluyor. Çocuklar için 5, yetişkinler için 8 milyon 900 bin lira. Tel: 212-638 13 70-78.

seçin

Yeni Karamürsel Mağazaları'ndan kendinize bir mayo seçebilirsiniz. Reyonlarda Rachel, Aprido, Gotex, Kom, Nelson, Zeki Triko, Ayyıldız, Pierre Cardin, Arena, Stella, Sera, No-Gossip gibi bir sürü markanın ürünleri var.

Gençlik ve silah

1993'ten beri şiddete karşı savaş veren Umut Vakfı, Bireysel Silahsızlanma Günü çerçevesinde bu yıl bir film yarışması düzenliyor. ‘‘Gençlik ve Silah’’ konulu yarışmada film öyküsü için 1 milyar, kısa metrajlı belgesel için 2 milyar liralık ödül var. Başvurular 31 Ağustos'a kadar kabul edilecek. Sonuçlar ise 28 Eylül'de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda bir törenle açıklanacak. Ayrıntılı bilgi için: Tuğçe Gürel 212-275 76 00-1400.

Goya’nın sergisi

Büyük İspanyol ressam Francisco de Goya'nın ünlü ‘‘kaprisleri’’ (Los Caprichos) kaçırılmaması gereken bir sergi. Karikatür (ama kara mizah!) tadı da veren bu eşsiz gravürleri mutlaka görün. Bilgi Atölye 111, Sıraselviler Cad. No. 111. Taksim İstanbul.

False